Medlemmar: 8540 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Gabriel fäller Harry Kane och det blir straff för Spurs - som vann med 2-0.

Bedrövligt Arsenal föll i derbyt

sön 30 apr 2017 kl 20:14

Arsenal hade chansen att täta luckan till lagen som slåss om en Champions League-plats. Då var man bedrövliga. Och fick stryk på White Hart Lane.

Båda Manchesterlagen tappade på eftermiddagen poäng. Arsenal hade en bra chans att minska glappet och ge sig själva en, trots allt, ganska bra chans att nå Champions League-spel.
Men det gick inte alls.
Ska man lyckas med det behövs hårt jobb och organisation.
Det var inget som Arsene Wenger och Arsenal verkade bry sig om värst mycket när man åkte till White Hart Lane för sista gången.

Första halvlek i derbyt mot Spurs var inte mycket att skriva hem om. Eriksen hade bästa chansen, men i öppet läge skör han i ribban. Spurs var det bättre laget i inledningen, men Gunners växte in lite i matchen och jämnade ut spelet utan att skapa några jätteheta chanser.
Det var 0-0 i paus.

Efter paus var det i princip bara Spurs. Arsenal fick inte ordning på något och att det blev 2-0 ska vi tacka Petr Cech för. Tjecken gjorde en rad kvalitetsräddningar.
Men åt de målen som hemmalaget gjorde, på tre minuter, kunde han inget göra.
Båda kom till efter bedrövligt försvarsspel av Gabriel.
Först förlorade han duellen med Harry Kane och efter att Cech räddat skottet kom bollen till Dele Ali som fick mer eller mindre fritt fram att hänga 1-0.
2-0 kom kort därefter när Gabriel klumpigt rev ner Kane.
Engelsmannen fick straff och en satte han otagbart bakom Cech som i vanlig ordning inte var i närheten av att rädda.

Wenger bytte sedan in Welbeck, Walcott och Bellerin. Men det blev inte mer än ännu mer oordning av det och Spurs kunde kontrollera matchen ännu tydligare. De skapade också en radda kanonchanser som Cech fixade.
I slutet hoppade Viaplay mest som det ville, men det verkar inte ha gjort ett smack då det uppenbarligen inte var något att se.

För första gången på 22 år kommer Arsenal att sluta efter Tottenham i ligan.
Detta är klart trots att vi har fem matcher kvar att spela ...