Medlemmar: 8806 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Cech kunde inte rädda Gunners igår på WHL.

Cech: "Jag är arg och besviken"

mån 1 maj 2017 kl 12:39

Petr Cech gjorde en kanonmatch, men kunde inte hjälpa Arsenal till derbyseger. "Jag är arg och besviken", säger keepern.

Cech radade upp kanonräddningar i andra halvlek på White Hart Lane. Men det bidrog "bara" till att hålla nere siffrorna. Spurs var bättre i det mesta. Och tjecken kunde inte förhindra ännu en förlust.
Efter matchen snackade han med Arsenal.com.
- Jag är arg och besviken för det här är en match som vi verkligen inte vill förlora och det är en stor besvikelse för oss. I halvtid kände jag att vi var med i matchen och vi ville göra det bättre i andra. Vi spelade för att vinna. Den andra halvan var vår bästa, de satte oss under press, skapade chanser och gjorde också två mål.

Är det något som försvunnit från Arsenal?
- Med alla känslor måste jag säga att vi mötte ett lag fullt med självförtroende, välorganiserat som har sin bästa säsong. Det visade sig idag, att de har lite mer självförtroende och kvalitet i sitt lag. Målen var så klart den stora skillnaden.

Hur ser du på topp fyra och FA-cupen?
- Vi måste vinna våra resterade matcher och sen får vi se. De andra förlorar också poäng så vårt jobb är att vinna resten av matcherna.

Hur mycket känns den här förlusten?
- Den känns för det var en stor match för båda lagen. De var tvungna att vinna för att hålla sina titeldrömmar vid liv. Vi behövde vinna för att hålla vår Champions League-dröm vid liv och självklart är vi besvikna för det är ett north London derby som betyder mycket för fansen och mycket för klubben, och oss. Vi behövde tre poäng men fick inga.

Vad beror förlusten på?
- De skapade mer chanser än oss och lyckades göra första målet, det hjälpte självklart dem. Två minuter senare fick de straff som de gjorde mål på. Och när du ligger under med 0-2 mot ett lag som har sin bästa säsong, är fulla av självförtroende så är det alltid svårt och det var svårt för oss att ta oss tillbaka in i matchen.