Medlemmar: 8876 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Sist vi såg Arsenal såg det ut så här. Hur blir det mot Sydney FC?

Sillycirkusen tar paus när fotbollen är tillbaka

ons 12 jul 2017 kl 21:45

Vi har snart kommit in halvvägs i juli och man kan lätt fastna i annat än fotboll så här under högsommaren. För även om solen har lyst med sin frånvaro stundtals och den där riktiga värmen har saknats på många ställen i vårt avlånga land så har de flesta tankarna på grill, bad, sol, kort eller långbyxor, festival, öl och så vidare.

Men för alla oss som följer och supportar ett lag så följer vi nästan slaviskt silly season när vi står och väljer vilket kött vi ska grilla i affären. Ibland en mardröm, ibland en dröm beroende på hur just ens klubb agera på transfermarknaden. Arsenal får jag ändå säga har redan varit rätt aktiva och hämtat in två spelare som förväntas gå in i startelvan den kommande säsongen.

Men jag tänker faktiskt inte ägna den här texten åt silly season mer än att konstatera att Twitter går aldrig så varmt hos mig som under sommaren. Man vill inte missa en minsta hint om spelare som ska komma eller går till Arsenal. Dessutom med dagens teknik så är det så pass lättillgängligt och vem som helst kan påstå att de har källor inom klubben där många egentligen bara spelar på att få så många likes och följare som möjligt. Så det gäller att vara kritisk som vanligt i dessa tider.

 Men nu skulle denna krönika inte handla om silly även om det är svårt att låta bli att nämna det. Utan nej jag tänkte ägna en tanke åt att på torsdag spelar Arsenal match igen.

Den senaste var 27 maj i FA-cupfinalen som nog alla vet hur den slutade. Så efter drygt en månads uppehåll där spelarna fått lite semester, Xhaka har gift sig och andra har sparkat boll på en strand, vandrat i berg, lagt upp selfie med celebert folk och så vidare. Men nu är det allvar igen, eller nåja det är fortfarande exakt i dag tisdag en månad kvar tills säsongspremiären mot Leicester.
Arsenal har i år valt att lägga sin försäsongsturné i Australien och Kina. Cashen ska in helt enkelt med att bygga klubbens varumärke, sälja tröjor och visa upp spelarna som några slags robotar.
Tiden då vi flög till Österrike och hade några avslappnade veckor i bergen är förbi.

Nu väntar fyra mer eller mindre jippomatcher, två mot inhemska lag i Australien innan vi stöter på välkänt motstånd igen i form av Bayern och Chelsea i Kina. Det är nästan lite ironiskt att vi ska möta upp Bayern, det är som att klubbarna söker upp varandra nu när vi inte ska spela i Champions League i höst.

I alla fall så ser jag trots jippot fram emot matcherna, att få se lite nya talanger och våra två nyförvärv. Men framförallt så vill jag bara tänka på fotboll en stund. Nu när silly rullar på i hej dundrade fart så ska det bli skönt med match igen. 90 minuter fotboll där det handlar om att göra flest mål och vinna matchen. Inget tjafs om transfersummor hit och höga löner dit. Även om jag förra säsongen hade mina dippar i intresset för Arsenal med tanke på hur säsongen såg ut så längtar jag faktiskt efter matcherna igen.

Så come on you Gunners!