Medlemmar: 8780 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Ännu en spelare med oklar framtid. Vad händer med Alex Oxlade-Chambarlain?

Wenger vill inte sälja "Ox" till Chelsea

tor 24 aug 2017 kl 11:42

Mycket snack om att Chelsea erbjudit Arsenal £35 miljoner för Alex Oxlade-Chamberlain. Arsene Wenger vill dock inte sälja - och hoppas att 24-åringen stannar och skriver på ett nytt avtal.

Det har skrivits i engelsk media i Arsenal (Ivan Gazidis och Arsene Wenger) ska sitta ner i dagarna med Alex Oxlade-Chamberlain för att reda ut mittfältarens framtid. Samtidigt har det spekulerats i att 24-åringen inte kommer att krita på något nytt kontrakt med Gunners.
Klubben lär ha erbjudit honom ett kontraktsförslag värt över £125 000 i veckan.
Hans nuvarande avtal med Arsenal går ut nästa sommar.

På dagens presskonferens inför mötet med Liverpool fick Wenger en del frågor om Oxens framtid.
Men han ville inte berätta om det var ett möte på gång.
- Vi har vår agenda och våra möten, men vi lägger inte ut det offentligt.
Har Alex sagt till dig att han inte vill stanna kvar i klubben?
- Look ... alla de här samtalen som jag har ... jag vill att Alex stannar i klubben och blir en av framtidens stora spelare. Han är en spelare som det här laget behöver byggas runt för framtiden. Personligen vill jag att han skriver på och stannar för att bära de värderingar som vi har.

Det har ryktats att Chelsea kommit med ett bud på £35 miljoner för Alex Oxlade-Chamberlain.
Men om så är sant ville inte heller Wenger säga.
- Jag vet alla bud som vi har, men det bästa för oss är att fokusera på söndagens match.

Istället fokuserade fransmannen på att han ville ha kvar Oxen - och att han tycker att mittfältaren har ett ansvar mot klubben som värvat honom som ung och som satsat på honom.
- Jag vill behålla mina bästa spelare som jag sagt innan. Jag har bara ett mål och det är att ha alla ombord. Vi har investerat mycket, erbjudit tid, självförtroende och pengar i spelare som Alex Oxlade-Chamberlain som vi köpte när han var ung. För mig har han ett ansvar för den här klubben i framtiden för han kommer att vara en av de stora engelska spelarna de närmsta åren. Jag är väldigt fokuserad på att han stannar i klubben och jag hoppas att han gör det.