Medlemmar: 5539 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Wenger vill slippa se Ramsey och Welbeck gå in på sitt sista kontraktår i klubben.

Gunners vill förlänga med Ramsey och Welbeck

sön 24 sep 2017 kl 13:24

Danny Welbeck och Aaron Ramsey har kontrakt som går ut 2019. Nu vill klubben skriva nya med britterna för att inte hamna i samma situation som med Mesut Özil.

Andelen spelare som går in på sitt sista kontrakt med sin klubb bara ökar. Arsene Wenger säger till Guardian att det den här säsongen är 107 spelare som har utgående kontrakt i Premier League.
Fransmannan tror att det kommer att bli vanligare och vanligare när övergångssummorna skjuter i höjden.
- Klubbarna vill ha för mycket betalt för sina vanliga spelare.
- Dom säger att om en spelare är värd £200 miljoner, som Neymar, så är den här spelaren värd £50 miljoner. Men alla vet att £50 miljoner är för mycket för den spelaren och de kan inte betala det. Så vad händer? Klubben kan inte sälja och förlänger inte sitt kontraktet. Så fler spelare går in på sitt sista kontraktsår, säger Wenger.

Två spelare han gärna slipper det med är Aaron Ramsey och Danny Welbeck. Duon har kontrakt som går ut sommaren 2019.
Och nu vill Wenger och klubben att de förlängs.
- Det är något som vi vill ta itu med. Båda har varit i bra form för oss.

Tysklands förbundskansler Angela Merkel sade nyligen att det är upp till UEFA att besluta om nya regler för att få ordning på transfersummorna. Wenger fick frågan om han tror att transfersummor kommer att försvinna från fotbollen.
- Något kommer att hända. För första gången, politiskt sett, har den tyska premiärministern uttalat sig. Även UEFA-presidenten har uttalat sig. Jag tror, personligen, att något kommer att hända de närmaste tolv månaderna för reglera och begränsa transfersummorna.