Medlemmar: 8782 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Blir det både tomtebesök och Arsenalmatch på julafton?

Arsenal på julafton?

ons 27 sep 2017 kl 20:14

Om Sky Sports får som de vill så kan du tvingas välja bort Karl-Bertil Jonsson i år.

Redan när spelschemat publicerades så kunde den skarpögde notera att som matcherna låg så var det sannolikt att TV-bolagen i England skulle försöka klämma in en match eller två på självaste julafton. Det är inte så osannolikt som det låter, till skillnad från här i Sverige så är det juldagen som är den stora firardagen i England.

Detta betyder inte att fotboll på julafton är något som gemene Engelsman ser som särskilt lockande. Även om de firar julen på juldagen så är det många som är lediga på julafton - framför allt i år när den infaller på en söndag - och vill spendera dagen med familj och släkt. Men det tar inte Sky hänsyn till. I ett sällsynt korkat beslut har de kommit fram till att de vill att matchen Arsenal-Liverpool ska spelas just på julafton. Uppgifter gör gällande att polisen har sagt nej till Skys ursprungliga begäran om att spela matchen klockan 16 lokal tid men att de nu försöker få igenom att den ska spelas klockan 12, dvs kl 13 svensk tid. Det skulle alltså betyda att vi här i Sverige, om det blir för många tilläggsminuter, risker att missa när Kalle Anka försöker fotografera fåglar eller att vi helt får hoppa över Karl-Bertil Jonsson som, om matchen skulle spelas kl 17 svensk tid, inte är färdigspelad innan direktör H.K. Bergdahl säger att det var det bästa han har hört sedan han konfirmerades.

Det här vore ett hån mot supportrar och alla som tvingas jobba med matchen - vilket är hundratals personer - på julafton och om de tror att folk i England ska vallfärda till Emirates den dagen så tror de fel. Hur sugna tror de att Liverpool-supportrar är på att ta en sväng till London på julafton? Hur många kommer ens att ha tid att se matchen på tv, Kalle Anka eller inte? Total idioti, om ni frågar undertecknad.

Fortsättning lär följa.