Medlemmar: 7782 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Walcott tvåmålsskytt och Giroud gjorde sitt 100:e mål för Arsenal.

Walcott tvåmålsskytt i säker seger

tor 28 sep 2017 kl 21:35

Walcott, Giroud och Holding alla målskyttar när Arsenal relativt enkelt besegrade BATE Borisov med 4-2 på bortaplan.

Matchhändelser:
8) Skott på mål av Walcott som inte får ordning på fötterna, bollen tar i stolpen och returen slås ut till en hörna som inte leder till någonting.
9) MÅL Theo Walcott på nick efter framspelning av Jack Wilshsere.
17) Walcott och Wilshere samarbetar återigen men den här gången är det Wilshere med avslutet. Dock är han avvinkad för offside så inget mål.
20) Första riktiga chansen för BATE Borisov när försvaret går bort sig en aning - skottet tätt utanför.
22) BATEs målvakt sjabblar med bollen och misslyckas TOTALT med en rensning som hamnar hos Walcott. Inga misstag från Theo.
24) Byte BATE Borisov: Maksim Volodko ersätter Denis Polyakov 
25) Rob Holding gör mål nummer tre på hörna. Sitt första mål i Arsenaltröjan.
28) Ivanic nickar in en reducering för BATE och målet kommer lite från ingenstans alls.
29) Frispark i bra läge för Arsenal som Walcott tar men det blir ingenting av den.
31) SINNESSJUK räddning av Ospina på ren reflex, även om BATE-spelaren blir avvinkad för offside.
35) Hörna efter ett anfall som leddes av Maitland-Niles. Tyvärr leder den inte till någonting.
43) En superchans för Theo att göra hattrick men målvakten tippar den precis utanför. Efterföljande hörna tar i stolpen men det vill sig inte riktigt.
48) Mustafi blir fasthållen och dragen i tröjan i straffområdet och det blir straff för Arsenal. Giroud rullar in den iskallt och gör sitt 100:e mål för Arsenal.
49) Stanislav Dragun varnad på grund av situationen i minuten innan.
55) Byte BATE Borisov: Nikolai Signevich ersätter Vitali Rodionov.
56) Stenhård frispark av BATE i bra läge men Ospina står för ännu en fin reflexräddning.
67) BATE reducerar igen efter att Arsenal går bort sig i försvaret (har vi hört den förut?). Gordeichuk skjuter den upp i nättaket när han får tag på returen efter Ivanics nickförsök.
70) Lysande chans för BATE när Volodko har i princip öppet mål men han lyckas skjuta utanför.
79) Byte Arsenal: Marcus McGuane debuterar i Arsenal och ersätter Reiss Nelson.
84) BATE vill ha straff efter att de tycker att en Arsenalförsvarare tar bollen med handen. Det tycker inte domaren.
85) Byte BATE Borisov: Volodko ut och Baga in.
87) Gult kort på Ivanic efter att han fäller Giroud när Arsenal har kontringsläge.
89) Byte Arsenal: Willock lämnar plats för Nkethiah.
90+2) BATE får en hörna i slutminuterna men det blir ingen ytterligare reducering.

Tre tankar om matchen:
Så härligt att se Jack!
Vi är nog många som har en soft spot för Jack Wilshere och det är ändå fint att se honom tillbaka i en Arsenaltröja. I och med lånet till Bournemouth trodde jag att vi hade sett det sista av honom - men jag är glad över att jag hade fel. Ikväll var han på spelhumör och samarbetet mellan honom och Theo flöt på riktigt fint, även om han bleknade lite i andra halvlek. Det var tydligt vilken typ av spelare Jack är och hur mycket han kan tillföra på planen. Som jag önskar att han får hålla sig skadefri och kan ta till vara på chanserna han kommer få under säsongen.

Giroud fick göra sitt 100:e mål
Giroud är en spelare som fått ta emot en hel del kritik under sin tid i Arsenal men i kvällens match gjorde han mål nummer 100 i Arsenaltröjan. Inte illa på 238 matcher för en spelare som kostade £12m. Nu känns det i och för sig som om han fått lite upprättelse bland supportrar under sommaren när han valde att stanna kvar för att slåss om sin plats men ändå rankar jag honom som väldigt underskattad. Glad för hans skull och nu satsar vi på 100 till!

Försvarsproblemen kvarstår
Nu var det här inte vår starkaste uppsättning av försvarare men å andra sidan var det inte heller det tuffaste motståndet och ändå har vi en hel del problem. Det som är fascinerande är att försvarsmissarna och problemen ser exakt likadana ut, oavsett vilka vi spelar i backlinjen. Det gör ju att det onekligen verkar som om problemet är mer djupgående än att bara handla om att våra försvarare inte är tillräckligt bra. Mot bättre motstånd kan vi bli straffade och även BATE får göra två mål trots att de inte egentligen har något riktigt spel.

Spelarbetyg:
13. David Ospina 6
Ospina gör ett par riktigt vassa reflexräddningar men ändå känns han långt ifrån stabil i målet och han släpper ändå två bollar förbi sig.

4. Per Mertesacker 7
Stabil och lugn i backlinjen vilket är viktigt med ett oerfaret mittfält. Utmärker sig dock inte direkt.

20. Shkodran Mustafi 6
Gör det bra på det stora hela men gör ytterligare ett par huvudlösa insatser som kan kosta oss ett mål.

16. Rob Holding 7 Gör en stabil insats i backlinjen och står för ett par viktiga brytningar och rensningar. Dessutom gör han sitt första mål för Arsenal och är på väg att göra sitt andra av bara farten.

61. Reiss Nelson 6 Nelson gör det bättre i den här matchen än förra gången han fick chansen, men än så länge har han inte riktigt levt upp till hajpen.

69. Joe Willock 7 Tycker att Willock är den av ungdomarna som gör bäst ifrån sig i matchen, det ska bli spännande att följa honom under säsongen och mot bättre motstånd.

35. Mohamed Elneny 6
Jag kommer på riktigt inte på en enda sak som Elneny gjorde under matchen? Antar att det betyder att han i alla fall inte gjorde bort sig. 

30. Ainsley Maitland-Niles 6
Gör jobbet utan att direkt imponera men bra stabilitet med tanke på hans unga ålder.

10. Jack Wilshere 8
Matchens lirare enligt mig - skulle kunna fått ännu högre betyg om han inte bleknat lite i andra halvlek. Magiskt att se honom på spelhumör och kul att han länkade upp så bra med Walcott. Synd att målet blev avvinkat för offside.

14. Theo Walcott 8
Stabil insats att Theo och två mål, man kan inte be om så mycket mer. Dessutom tog han en del hörnar och frisparkar - och gjorde det BRA.

12. Olivier Giroud 7
En helt okej match för Giroud utan att egentligen göra någonting speciellt. Ökade betyget ett snäpp pga det 100:e målet - sådant ska ju firas och premieras!

Betyg satta av Malin Hägg