Medlemmar: 8782 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Kanske kan bli stelt om de här två möts på Emiraten den närmsta tiden ...

Keown: "Özil har mentalt redan lämnat klubben"

tor 5 okt 2017 kl 14:20

Förre Arsenalmittbacken Martin Keown går hårt åt Mesut Özil. I BBC Radio 5 Live säger han: "I vissa avseenden har han redan lämnat, fysiskt och mentalt".

Under träningslägret i Asien och Australien sade Mesut Özil att han ville stanna i Arsenal och så fort de kom hem till London skulle han "skriva på ett nytt kontrakt".
Men så har det inte blivit.
Och transfersnacket har där med rullat igång.

Vid sidan av detta har inte tysken haft någon vidare start spelmässigt på säsongen.
När Martin Keown är med i BBC Radio 5 Live säger han så här om den tyske spelfördelaren:
- I vissa avseenden har han redan lämnat. Fysiskt och mentalt har han redan lämnat fotbollsklubben. Kanske nu att Wenger försöker göra den bästa dealen för att få någon kompensation för honom.

Özil gjorde ett niominutersinhopp mot West Brom. Det är allt tysken spelat sedan Bournemouth den 9 september. Arsenal har fem segrar och ett kryss på dessa matcher.
- Jag tror att han (Özil) testar Wenger mer än någon annan spelare. Jag tror att det var Vitryssland häromveckan. Han ville inte åka dit. Helt plötsligt var han skadad igen. Han spelade nio minuter mot West Bromwich på måndagen, så hur blev han skadad där?

- Jag tror inte Wenger vill ha den sortens spelare runt de yngre spelarna i gruppen. De spelade väldigt bra mot Chelsea, där Alex Iwobi gjorde ett väldigt bra jobb. Jag vet att han inte har samma talang som Özil, men helt plötsligt kunde Arsenal konkurrera både defensivt och offensivt. Det var nog den bästa insatsen jag sett på flera år. Jag blev imponerad och det såg ut som att alla spelare gav deras allt. Alexis Sanchez är annorlunda. Han älskar att spela fotboll. Ge honom bollen och han spelar, det är allt han vill. Men Özil, jag tycker att han slutat jobba. Han vill lämna och det kommer att bli stökigt, säger Keown.

De senaste veckorna har det varit snack om att Inter vill värva Özil i januari och att José Mourinho vill ha tysken till Manchester United.