Medlemmar: 8806 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Wenger gillar inte tanken på att hans tränarkarriär går mot sitt slut.

Wenger är rädd för att lägga av

sön 22 okt 2017 kl 13:27

Arsene Wenger gör sin 400:e bortamatch i Premier League idag. Samtidigt säger fransmannen att han är rädd för att sluta som fotbollstränare.

Många ville byta tränare i somras - men Arsene Wenger skrev på ett nytt tvåårskontrakt med Arsenal. Fransmannen kom till klubben 1996 och inför mötet med Everton så säger han att han är rädd för att sluta som manager.
- Ja. För varje slut är början på något okänt och självklart kan det vara lite skrämmande. Men även om det är skrämmande så är jag inte för rädd. Jag vill bara göra det jag gör så länge jag tror jag kan göra det bra och har motivation att göra det. På den fronten har jag inga tvivel, säger han till Sky.

- Jag startade som manager när jag var 33 och gjort det i 35 år utan att stoppa. Inget break. Det är 35 år av total fokus och hängivenhet till fotbollslivet. Varför gör jag det? För jag älskar det. För det är ett jobb där jag tror att du kan ha en positiv påverkan, på folks liv, resultat, dimensionerna av en fotbollsklubb, värderingar - för jag tror först och främst att en klubb handlar om värderingar, vilket vi lätt glömmer bort idag.

Arsenal gjorde en klen insats förra helgen mot Watford och föll med 1-2.
Nu pratas det ännu en gång om att dagens möte med Everton är en "perfect chance to respond".
- Det är mardröm det som händer med en managers hjärta och huvud efter en förlust. Det är bedrövligt och det blir inte bättre med åren. Men folk tror många gånger att spelarna inte bryr sig. Spelarna vill vara hjältar, stjärnor och vinna varje match. Jag tror att det har ledaregenskaper och det är vad som krävs på söndag. Det är vad vi behöver visa resten av säsongen. Vi är med i många turneringar. Alla lag måste hantera dåliga resultat - det handlar om hur du svarar upp.

Arsene Wenger fyller 68 år idag.
Stort grattis!