Medlemmar: 8509 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Arsenal klarar sig utan bestraffning efter det som hände när Köln var i London i september.

Köln straffas för Emirates-incidenten

mån 30 okt 2017 kl 14:59

Arsenal slipper bestraffning. Men det gör inte Köln efter det som hände runt Europa League-matchen på Emirates Stadium i september.

Gunners vann planenligt Europa League-premiären mot FC Köln på Emirates Stadium den 14 september. Men det var inte direkt det som stod i fokus den här kvällen.
Uppskattningsvis 20 000 tyska fans hade tagit sig till London för att stötta sitt lag. Många utan biljett.
Det var kaos runt arenan före matchen - som fick skjutas upp en timme.

Många Kölnfans hade köpt biljetter på hemmasektionerna och det var inledningsvis väldigt stökigt även inne på Emirates Stadium.
Idag kom UEFA:S dom efter det som hände.
Arsenal klarar sig utan bestraffning.
Men det gör inte tyskarna.

Bötesbeloppet ligger på 60 000 Euro. Man får inte heller sälja biljetter till sin nästa bortamatch i EL-spelet. Och dessutom ska man kontakta Arsenal och hitta en lösning på de problem som deras fans orsakade.

Köln har bett om ursäkt för sina fans beteende, men har också kritiserat säkerheten runt matchen. Ivan Gazidis sade på Arsenals AGM att klubben noga undersökt vad som hände den här kvällen och har avbrutit många medlemskap där man misstänker att biljetter har sålts svart till tyskar.
Mirror rapporterar om att Arsenal varje säsong avslutar så mycket som 1 000 medlemskap som har kopplats samman med svartabörsförsäljning.