Medlemmar: 8513 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Wenger var arg igår igen.

Wenger om straffen, avstängningen och VAR

tor 4 jan 2018 kl 15:26

Arsenal fick en ny straff emot sig igår kväll mot Chelsea. Då gick Arsene Wenger till attack igen mot domarna efter matchen.

Efter en svängig och chansrik match mellan Arsenal och Chelsea igår kväll handlade eftersnacket mest om gästernas straff.
Arsene Wenger var inte nöjd med Mike Dean på nyårsafton.
Igår var det Anthony Taylor som fransmannen gav sig på.
- Det var en anmärkningsvärd match och ännu en gång fick vi ett dåligt domslut emot oss. Vi får räkna med det i förberedelserna nu att det är vad vi kommer att möta, sade Wenger i BBC.
Han ville inte kommentera situationen mellan Victor Moses och Ainsley Maitland-Niles och straffen som Chelsea fick i duellen mellan Hector Bellerin och Eden Hazard kallade Wenger "it's not serious".
Ni kan se hela den intervjun här.

När fransmannen snackade med SKY kallade han Taylors beslut "farsartat" och sade:
- Du kan ge tio straffar som den varje match.
Är den för billig?
- Du bestämmer vad du vill. Läs utländska tidningar och se vad de skriver om det och titta sedan i de engelska tidningarna så får du se vad de skriver. Du kommer att se skillnaden. De engelska domarna kommer alltid undan med det, oavsett vad.

På presskonferensen fortsatte det. Här passade Wenger även på att kritisera spelschemat. Arsenal spelade nyårsafton och igår. Chelsea spelade dagen före, den 20/12.
- Vi visste att det skulle bli tufft sista 20 minuterna för vi hade stor nackdel av spelschemat.
Han gick vidare med matchen mellan Swansea och Tottenham som var full av kontroversiella beslut.
- Inte en rad om det i tidningarna. Inget kommer att ändras, vi får hantera det och leva med det.

Sedan berättade Arsenaltränaren att han kommer att bestrida anklagelserna mot honom från WBA-matchen, där han riskerar att straffas av det engelska förbundet.
- 100 procent. Ni kan lyssna på alla intervjuer som jag gjorde. Jag står för allt jag sagt utan problem. Jag har varit i fotbollen i 35 år och jag vet vad jag säger efter matcherna.

Wenger fick också frågan om vad han tror att VAR (video assistent referee) kan göra i sådana här situationer.
- Ärligt, jag inte allt för hoppfull.
Verkligen?
- Nej.
Varför?
- Jag vill inte prata om det ... jag älskar fotboll och vill snacka om fotboll, inte om domarna. Det vore skönt vid något läge.

Innan presskonferensen var över fick Wenger frågan vad han hade gjort om Chelsea hade avgjort i slutminuten när man hade två kanonchanser och sköt i ribban:
- Då hade jag gått hem och tagit livet av mig ikväll.

Ni kan se hela presskonferensen här