Medlemmar: 8561 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Stamford Bridge blev Girouds nya hemmaarena efter flytten från Arsenal.

Giroud om flytten till Chelsea

sön 4 feb 2018 kl 18:32

Han valde att utmana konkurrensen från Alexandre Lacazette. Men när även Pierre-Emerick Aubameyang kom kände Olivier Giroud att det var rätt att lämna Arsenal för att få mer speltid.

Kort efter att Arsenal meddelat att Pierre-Emerick Aubameyang var klar kom besked att Olivier Giroud lämnat klubben för spel i Chelsea.
Gunners ska ha fått £18 miljoner för strikern som skrev på ett 18 månader långt kontrakt med Londonrivalen.
Nu berättar fransmannen för första gången om flytten - och varför det blev Chelsea.

- En vecka före transferfönstret stängde behövde jag höra Deschamps (Didier, Frankrikes förbundskapten) åsikt. Han uppmuntrade inte mig att gå till Chelsea, men han uppmuntrade mig att byta klubb. Dortmund var intresserade av en lånedeal. Sedan fanns intresse från Sevilla och min agent fick samtal från Roma. Men mitt val var ganska klart och självklart visste jag att Antonio Conte ville jobba med mig. Det finns två centrala anfallare i Chelsea så det kommer bli bra konkurrens mellan oss, säger Giroud till det franska TV-programmet Telefoot.

Den 31-årige anfallaren som kom till Arsenal från Montpellier 2012 var nära att lämna norra London redan i somras med Everton och West Ham som intresserade klubbar.
Men Giroud blev kvar.
För att ville slåss med Alexandre Lacazette om platsen som central anfallare.
- Jag ville stanna i Arsenal och testa lyckan även när Alex Lacazette kom. Sanningen är att Wenger ville plocka in en central anfallare till. Och när Pierre-Emerick Aubameyang skrev på, och att vi hade tre strikers det var då jag bestämde mig för att lämna. Det var logiskt att ge min karriär en ny riktning. Det finns viss besvikelse även om jag hade fem magiska år där. Jag kunde ha stannat, men jag behövde en back up-plan. Jag ville stanna i Premier Legaue och Chelsea var en bra möjlighet för mig.

Giroud gjorde 104 mål på sina 246 matcher i Arsenal.