Medlemmar: 8813 st.

Det blev stökigt i slutet av matchen i Cardiff och tre spelare fick rött kort.

Drogba sänkte ungt Arsenal i Cardiff

lör 24 feb 2018 kl 09:22

Det gick ju som på räls. Och när Theo Walcott rullade in ledningsmålet i Cardiff drömde vi om en ny pokal. Sen kom den där jävla Didier Drogba …

Arsene Wenger

14 år hade gått sedan Steve Morrow sänkte Sheffield Wednesday. Arsenal hade säsongen 06/07 en rad grymma matcher bakom sig på väg till finalen i Wales.
Vi minns bland annat 6-3-segern mot Liverpool på Anfield, där inlånade Julio Baptista gjorde fyra baljor och semifinaldramat mot Spurs.
Det krävdes förlängning hemma på Emirates Stadium för att finalplatsen skulle säkras.
Efter 2-2 på White Hart Lane och sedan 1-1 i returen kunde Gunners vinna efter mål av Adebayor och ett självmål av Chimbonda.
Till statistiken ska noteras att det här är den enda Ligacupsegern jag sett med Arsenal.

Det var kallt när vi kom fram med bilen till Cardiff kvällen före finalen. Vi visste förutsättningarna när vi käkade frukost på matchdagen, Chelseatränaren José Mourinho skulle spela sitt starkaste lag medan Arsene Wenger skulle fortsätta med ungdomarna.
Uppladdningen var igång och den walesiska huvudstaden badade i fotbollsfans. Det var rött och vitt på ena sidan, blått och vitt på andra.
Vi fick chansen att lyssna på Charlie George och Sammy Nelsons historier före avspark inne på Millennium Stadium.
Det var trevligt.

Halva arenan exploderade i den tolfte minuten när Theo Walcott rullade in sitt första Arsenalmål.
One-Nil to the Arsenal!
Kanske kunde det här gå vägen.
Men kort därefter kvitterade Didier Drogba. Ivorianen kändes offside på Ballacks boll, men fick tillräckligt med tid för att överlista Manuel Almunia.

I den andra halvleken karatesparkade Abou Diaby ut John Terry vid en hörna. Terry tänkte nicka, Diaby sparkade och träffade Chelseakaptenen rakt i ansiktet. Han blev liggande och fick stödkrage och syrgas och rullades ut på bår.
Chelsea tog över mer och mer ju längre matchen led och med sju minuter kvar kom avgörandet. Den där Droga igen.
Ivorianen besegrade Senderos i luftrummet och nickade in segermålet för Chelsea.

Det blev rejält stökigt i slutet av matchen då spelarna började bråka på mittplan. Kolo Touré tyckte Chelseaspelarna maskade och det slutade med tre röda kort. Två för Arsenal (Touré och Emmanuel Adebayor) och ett för Chelsea (John Obu MIkel).
För oss blev det också drama när vi skulle ta oss till London efter matchen. Det var säkert 30 000 till som skulle göra det och kön utanför Cardiffs tågstation var inte kort. Men efter fyra timmars köande kom vi med ett tåg. Nu fick vi stå hela vägen till Reading så när vi kom till hotellet vid Finsbury Park.