Medlemmar: 8810 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Många platser gapade tomma på Emirates när Arsenal blev utspelat av Manchester City.

City överlägset på halvtomt Emirates

tor 1 mar 2018 kl 22:59

Det blev 0-3 igen när City spelade ut Arsenal inför öde läktare på Emirates. Wengers kris blir allt djupare.

Matchhändelser
Första halvlek
8) Mkhitaryan hittar Ramsey i djupled och walesaren slår in bollen framför mål i farligt läge. Där finns dock bara Cityspelare.
9) Gästerna svarar då Aguero frispelas i djupled. Han får dålig vinkel och avslutet tar i Cechs burgavel.
13) Özil gräver fram bollen ur en tilltrasslad situation på Citys planhalva och hittar Mkhitaryan som får skottläge från distans. Skottet går dock rakt på Ederson.
15) 0-1. Sane tar sig förbi fyra Arsenalspelare i räd parallellt med straffområdet innan han hittar Bernardo Silva som tar emot bollen till höger i straffområdet och skruvar in den i bortre krysset.
20) Welbeck i kontringsläge stoppas av Otamendi, som varnas. Frisparken skjuter Xhaka, men Ederson har god kontroll på den.
23) Bellerin spelar fram Ramsey i straffområdet, men mittfältaren kommer fel till bollen. Han får dock till ett bra avslut som Ederson klarar med visst besvär.
28) 0-2. Cityspelarna leker med Arsenal. David Silva hittar Sane som gör bort Mustafi och hittar Aguero som i sin tur väggar till Silva som glider förbi sin försvarare och distinkt stänker dit bollen bakom Cech.
32) Kolasinac varnas.
33) 0-3. Förnedringen är total. Agurero vänder bort Koscielny vid mittlinjen och spelar fram Walker på högerkanten. Han slår in bollen mot Sane framför mål. Bellerin hamnar helt fel och Sane får en fot på bollen och Cech är chanslös.
39) Ny upprullning av City som till slut hamnar hos Aguero som i princip blir fri med Cech. Arsenalmålvakten klarar dock med en bra räddning.

Andra halvlek
53) Straff till Arsenal. Otamendi kapar Mkhitaryan och Aubameyang får chansen. Ederson går åt rätt håll och räddar en alldeles för obeslutsamt slagen straff.
58) Ramsey lyfter bollen mot Aubameyang som drar till på volley från gränsen till straffområdet. Bollen går utanför.
71) Walker går ut och ersätts av Zinchenko.
78) Aguero kommer i ett hyfsat läge till höger om Cech. Arsenalmålvakten räddar det låga avslutet skickligt.
82) Aguero ersätts av Yaya Toure.
87) Gabriel Jesus kommer in istället för David Silva.

Tre tankar om matchen
När man inte trodde att det kunde bli värre
Det känns som att allt som behövs sägas redan är sagt. Arsenal är en klubb i totalt förfall. Det blir inte tydligare än såhär - men det blir ju bara värre och värre. Laget blir utklassat på hemmaplan. Läktarna är knappt ens halvfulla från start och gapar bara allt tommare ju längre matchen lider. De som är där kan bara visa sin frustration genom att bua ut spelarna. Spelarna saknar all glöd och tror uppenbart inte på sig själva. Det finns inget försvarsspel att tala om och ingen tanke om anfallsspelet heller. Det värsta av allt är att människorna som har möjlighet att försöka göra något åt det här är de enda som i någon form av Bagdad Bob-anda inte medger att det finns stora problem. Hur mycket lägre än såhär ska vi tvingas se Arsenal sjunka innan något radikalt händer?

Ännu ett tecken i tiden
Att Premier Leagues primära målgrupp inte är supportrarna som faktiskt går på matcherna är långt ifrån en ny spaning. TV-bolagen har ju fått styra och ställa över matchdagar och speltider i många år, så det är inget nytt i sig. Men det är talande att matchen ikväll spelades, trots att det för många Arsenalfans skulle vara omöjligt att ta sig hem efter matchen på grund av inställda tåg efter köldknäppen i England - TV-tittarna ska ju ha sitt. Samtidigt är jag säker på att Emirates knappast hade varit så här tom i en match av liknande karaktär under liknande förutsättningar för tio - eller ens fem - år sedan. Då hade folk sett till att lösa logistiken för att ändå gå på matchen, kosta vad det kosta ville. Idag är inte folk beredda att göra den uppoffringen och vem är förvånad över det? Sådan är stämningen runt Arsenal just nu. Det blir bara deppigare och deppigare.

Ännu en naiv förhoppning
Det är självklart för tidigt att döma nyförvärven Aubameyang och Mkhitaryan. Men efter en månad kan vi konstatera att duon ännu inte har blivit den injektion vi hade hoppats på. Jag vet inte jag, men det känns som att de inte riktigt har fått någon tydlig coachning över hur de ska spela. Helt i linje med Wengers ledarskap. Jag tänker inte lägga någon skuld på de två nya spelarna för det vore som att skylla, för det som inte fungerar i Arsenal har inte fungerat på många år. Jag är tveksam till om ens Messi och Ronaldo hade lyckats omedelbart i det haveri till fotbollslag som Arsenal är våren 2018. Aubameyangs och Mkhitaryans ankomst fick mig att ännu en gång tro på att någonting skulle kunna förändras under Wenger. Det var ännu en gång väldigt naivt att tro något sådant.

Spelarbetyg
33. Petr Cech 5
Någon enskild bra prestation, men kändes darrig. Den svaga säsongen fortsätter.

24. Hector Bellerin 5
Släppte Sane alldeles för enkelt vid 0-3.

6. Laurent Koscielny 4
Har tappat mycket den här vintern. Där han tidigare har varit säkerheten själv sker nu enkla misstag och görs märkliga felbeslut. Lagkapten, men leder inte laget.

20. Shkodran Mustafi 5
Helt vilse i första halvlek. Fick en lättare resa i andra när Cityspelarna slog av på takten.

33. Sead Kolasinac 5
Intetsägande insats.

29. Granit Xhaka 5
Hjälpte försvaret för dåligt i första halvlek. Bidrog för lite framåt. Känns det igen?

8. Aaron Ramsey 6
Den enda Arsenalspelare som såg ut att vilja något. Om fler spelare visade den inställningen skulle det kännas mindre hopplöst.

7. Henrikh Mkhitaryan 5
Har inte hittat sin roll i laget ännu. Alldeles för anonym.

11. Mesut Özil 4
Osynlig. När han fick bollen tappade han bort den. Får inte vara så här svag.

23. Danny Welbeck 4
Snubblade omkring på planen utan att lyckas med någonting.

14. Pierre-Emerick Aubameyang 4
Fick ingen hjälp av medspelarna. Men kämpade inte tillräckligt för att skapa något på egen hand. Svag straff.