Medlemmar: 5508 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Pierre-Emerick Aybameyang smäller in bollen från straffpunkten och gör därmed ett äkta hattrick.

Stora siffror mot Boreham Wood

sön 15 jul 2018 kl 09:53

Försäsongen inleddes med en storseger mot Boreham Wood. Hela 8-0 blev det, och vi bjöds på ett par riktigt fina mål.

Att inleda försäsongsmatchandet med att möta Boreham Wood har varit en tradition i rätt många år, och det har under åren bjudits på både blandade resultat och väldigt varierande styrka på Arsenals lag. Vissa år har det varit mer eller mindre rena juniorlag, men så icke denna gång. För ovanlighetens skull en mästerskapssommar så hade Arsenal redan en stor del av truppen i träning så det var ett relativt starkt Gunners som ställde upp till match och den som ville se Arsenal göra mål blev inte besviken. Förra säsongens kanske största stjärnvärning Pierre-Emerick Aubameyang tog tag i taktpinnen direkt och redan efter 17 minuter hade han gjort ett äkta hattrick i form av ett skott i krysset från utanför straffområdet, en nick i öppet mål och en straff som utan pardon smälldes upp i nättaket.

Spelet böljade en aning fram och tillbaka och även Boreham Wood hade en del hyggliga möjligheter, men det var alltså bara Arsenal som tog vara på sina chanser. 4-0 satt i nättaket efter att Reese Nelson tagit emot bollen på bröstet i straffområdet och dragit på en perfekt volleyträff, och 5-0 sattes av Alexandre Lacazette efter en blixtrande snabb kontring efter att Boreham Wood hade jobbat fram ett riktigt vasst läge.

I halvtid byttes alla elva spelare som startat matchen ut, och in kom ett lag som fortfarande hade en hel del A-lagsspelare runtom de yngre. Först att näta i den andra halvleken blev Eddie Nketiah som fortsätter att visa att han har potential som måltjuv när han stack fram foten och styrde in ett inlägg bakom en förvånad hemmamålvakt. Jeff Reine-Adelaide ville inte vara sämre utan han krutade in ett långskott intill målvaktens högra stolpe varpå den betydligt mer rutinerade Henrikh Mchitarjan avslutade målskyttet i den 89:e minuten då han framspelad av Eddie Nketiah enkelt rullade in bollen i mål.

Unai Emerys första match slutade alltså i ett målkalas, men vi ska förstås inte läsa in alltför mycket i det. Det viktiga är att vi nu på allvar börjar närma oss riktig fotboll igen, och nu väntar ytterligare ca två veckors träning innan vi på två dagar möter Atleico Madrid (26/7) samt PSG (28/7).

Startelva:

Cech, Bellerin, Sokratis, Mavropanos, Osei-Tutu, Maitland-Niles, Willock, Smith-Rowe, Nelson, Lacazette, Aubameyang

Andra halvlek:

Martinez, Jenkinson, Mustafi, Holding, Kolasinac, Chambers, Reine-Adelaide, Ramsey, Perez, Mchitarjan, Nketiah

I minut 76 byttes Guendouzi in mot Reine-Adelaide. Noterbart är att Chuba Akpom som enda spelare satt på bänken hela matchen.