Medlemmar: 8509 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Alexandre Lacazette blev tvåmålsskytt mot PSG.

Stora siffror i Singapore

lör 28 jul 2018 kl 16:30

Den andra och avslutande matchen på Singapore-turnén slutade med storseger mot ett ungt och orutinerat PSG.

Vi kanske ska börja med att konstatera att det där med ungt och orutinerat hade ett undantag i form av Gianluigi Buffon som ju denna sommar efter ett nästan oräkneligt antal år lämnade Juventus för PSG, men i övrigt saknades alla PSG:s stjärnor så Arsenal slapp möta spelare som Neymar och Cavani. Trots detta var det PSG som öppnade matchen mest offensivt, men det kändes också som om Arsenal medvetet låg djupt ner i banan med sitt lag och lät PSG rulla runt på mittfältet bäst de ville. När Arsenal erövrade bollen så försökte man spela snabbt och rakt utan att för den skull spela långa bollar på Bengt, och detta gav utdelning efter ca 12 minuter när bollen med ett par snabba passningar gick som på ett snöre från Leno i målet ända fram till Aubameyang som fick en jätteyta att springa på med bollen och som sedan kunde slå en passning genom straffområdet till Mesut Özil som enkelt kunde bredsida in bollen i så gott som öppet mål från bara ett par meter.

PSG fortsatte att vilja spela offensivt och försökte sätta hög press på Arsenal som gång efter annan rätt enkelt spelade sig igenom pressen och hittade de enorma ytor som fanns bakom PSG:s backlinje. Vi hade flera lägen som nog borde ha gett ett eller annat mål ytterligare där både Alex Iwobi och Pierre-Emerick Aubameyang nog borde ha gjort mål. 1-0 stod sig emellertid fram till halvtid.

Den andra halvleken inleddes med mer offensiv från PSG utan att de skapade några direkta jättelägen och där det mest anmärkningsvärda under den första kvarten var att Pierre-Emerick Aubameyang i fint kontringsläge blev nerdragen av ingen mindre av den gamla Arsenal-bekantingen Lassana Diarra.

Värre för Arsenals del blev det emellertid när Sead Kolasinac inte hängde med i svängarna när Timothy Weah (jo, han är släkt med George Weah och det på väldigt nära håll - Timothy är Georges son) satte fart längs kanten och det bar sig inte bättre än att Kola drog ner Weah i straffområdet och domaren blåste straff. Den togs om hand av Christopher Nkunku som lade in bollen i mål bakom Emi Martinez som hade bytt av Bernd Leno i halvtid.

1-1 skulle inte stå sig mer än ganska precis sju minuter. Efter ett antal byten (se matchfakta nedan) rullade Arsenal upp ett anfall längs högerkanten vilket avslutades med att Emile Smith-Rowe slog in bollen hårt och logt mot Alexandre Lacazette som med en touch styrde in 2-1 via ribban bakom Buffon.

Ytterligare ca fyra minuter senare var det dags för 3-1. Efter en hörna till höger slogs en lång boll mot den bortre delen av straffområdet där Sead Kolasinac nickade tillbaka bollen in mot mitten där Alexandre Lacazette till sist kunde få pannan på bollen som gick via stolpen och via Eddie Nketiahs panna i nät. Frågan är dock vem som egentligen gjorde målet, enligt Arsenals statistik så fick Lacazette målet men personligen tyckte jag att det såg ut som om det borde ha getts till Nketiah. Oavsett vilket var 3-1 ett faktum efter 70 spelade minuter.

Som vanligt i den här typen av träningsmatcher så blev den andra halvleken också sönderryckt av att det gjordes massor av byten. Spelet blev oorganiserat och slumpartat och det hände egentligen inte särskilt mycket förrän Rob Holding nådde högst på en hörna och styrde in bollen otagbart intill stolpen bakom Sebastien Cibois som vid det här laget hade tagit över i målet.

På tilläggstid gjorde sedan Eddie Nketiah otvivelaktigt ett mål som vad hans då han i fritt läge lite till höger i straffområdet placerade in bollen mer eller mindre otagbart intill Cibois högra stolpe.

5-1 till sist således, och även om det här är siffror man givetvis inte ska dra alltför stora växlar på så kan man ju inte gärna gnälla när man får se Arsenal göra fem mål. I den mån man kan dra slutsatser angående invidivuella insatser så imponerade Emile Smith Rowe än en gång i sitt inhopp, och det är för mig tydligt varför vi har värvat Matteo Guendouzi. Han är fortfarande ganska valpig i sitt spel och men han har en mycket fin blick för spelet och var involverad i det mesta som hände offensivt under de ca 75 minuter han spelade. Det finns absolut potential där, vi får se om han kan omsätta det i kvalitet även när det blir allvar vad det lider.

MATCHFAKTA

Startelva:
Leno, Bellerin, Mustafi, Papastathopolous, Kolasinac, Elneny, Guendouzi, Mchitarjan, Özil, Iwobi, Aubameyang

Byten:
IN: Martinez, Ramsey, Lacazette (alla i havltid), Chambers, Holding, Smith-Rowe, Nelson, Nketiah (63), Maitland-Niles, Willock (74)

UT: Leno, Elneny, Iwobi (halvtid), Mustafi, Papastathopolous, Aubameyang, Mkhitaryan, Özil (63), Kolasinac, Guendouzi (74)

MÅL
1-0 (13) Özil
1-1 (59) Nkuku
2-1 (67) Lacazette
3-1 (70) Lacazette
4-1 (87) Holding
5-1 (90) Nketiah