Medlemmar: 8819 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Nya regler för säsongens Carabao Cup

Nya regler i Carabao Cup

tis 14 aug 2018 kl 16:06

Säsongens upplaga av Carabao Cup drar igång ikväll. Säsongens upplaga kommer dock med ett par nya regler.

Ikväll drar Carabao Cup igång med 34 matcher. Turneringen har dock genomgått en del ändringar inför denna säsong. Här är vad som har ändrats:

Ingen extratid

En av de största ändringarna i år är att extratiden nu är borttagen. Om det står lika i en match efter full tid går det direkt till ett straffavgörande. EFL hoppas med denna ändring att de medverkande klubbarna inte behöver oroa sig för att spelarna ska bli slutkörda - och istället kan mönstra starkare lag.

Inget mer "ABBA"

Om en match går till straffar har man enligt tidigare regelverk slagit straffar enligt "ABBA". Detta innebär att lag A slår första straffen, sedan slår lag B två på rad och sedan slår lag A igen. Detta tas nu bort, och ersätts med det klassiska ABAB-systemet - alltså varannan straff.

"Seedning" borttagen

Fram tills denna säsong har seedning gjorts i lottningen av de två första omgångarna. Detta tas nu bort, dock kvarstår regionsuppdelningen med norr och söder.

Gula kort påverkar inte spel i ligan

Tidigare har gula kort man ådragit sig i ligacupen påverkat spel i Premier League. Fem gula kort har gett en match avstängning, oavsett om korten kom i cupen eller i ligan - detta tas nu bort. Gula kort en spelare får i Carabao Cup gäller nu endast för den cupen.

VAR ska börja användas

Förra säsongen användes VAR i semifinal och final. Nytt för denna säsong är att VAR nu kommer rullas ut under turneringen och användas på alla matcher på Premier League-arenor.

Arsenal kliver in i turneringen i tredje omgången, som spelas 25-26:e september.