Medlemmar: 8819 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Ramsey firar Welbecks mål - och tre sköna poäng

Äntligen seger - Arsenal vände mot West Ham

lör 25 aug 2018 kl 18:41

Första segern för Emery och tre väldigt sköna poäng. Arsenal vände och vann efter att West Ham öppnat målskyttet.

Matchhändelser:
Första halvlek
9: Guendouzi görs omkull av Wilshere utanför straffområdet. Mkhitaryan slår in bollen - som tyvärr nickas undan av Diop.
11: Fint anfall av Arsenal. Bellerin kommer loss på högerkanten och slår bollen snett inåt bakåt. Mkhitaryan skjuter, Ramsey nickar in returen - dock offisde.
12: Arnautovic träffar burgaveln efter att Snoddgras hittat genom försvaret med en passning. 
15: Mustafi gör ner Antonio strax utanför eget straffområde - Bellerin rensar undan.
17: Monreal blir liggande efter ett motlägg med Fredricks. Läkare inne på planen och det ser ut att vara spanjorens vänsterknä det är smärta i.
19: Monreal tillbaka in i spel.
25: MÅL! 0-1 West Ham. Felipe Anderson driver upp bollen från egen planhalva nästan fram till offensivt straffområde, lägger bollen till Arnautovic som sätter bollen bakom Chechs högra stolpe. Känns som att den inte var omöjlig att rädda...
28: Fint anfall av Arsenal där Aubameyang efter fin prestaion hittar Ramsey, skottet dock täckt av West Hams Fredricks
30: MÅL! 1-1 MONREAL. Det är återigen via högerkanten anfallet kommer, Bellerin och Mkhitaryan samarbetar och spanjoren lägger in bollen mot mitten. Fabianski är på bollen först, men den landar vid Monreals fötter som sätter in 1-1.
32: Mkhitaryan slår ett inlägg efter en kort hörna, bollen strax ovanför Sokratis. 
33: Anderson får bollen efter strul i försvaret Sokratis glider ner och täcker upp skottet fint. Kunde blivit riktigt farligt.
36: Mkhitaryan hittar Ramsey från högerkanten. Ramsey försöker hitta in i mitten men West Ham försvarare styr bollen mot egen kasse. Fabianski får bollen rätt i magen.
37: Whest ham kontrar och Arnautovic får friläge, och lägger in bollen i mål. Avvinkad för offside dock. Han är farlig på topp.
39: Antonio vänder bort Bellerin, kliver in mot mitten och tar ett skott. Strax utanför. 
40: Aubameyang nära sitt första mål för säsongen. Gabonesen prövar på från distans, men bollen strax ovanför ribban.
41: Gult kort! Aubameyang sätter fart, och West Ham försvaret hänger inte med och Diop kapar gabonesen strax utanför straffområdet. Gult kort till Diop och Aubameyang ligger kvar med smärta i höger knä. Han haltar senare av bredvid lagläkaren.
43: Mkhitaryan tar hand om påföljande frispark. Dock rätt i muren.
44: Xhaka går in för en tackling mitt på plan, men träffar endast spelare och de bägge får rejält ont. Frispark West ham.
45+1: Lång boll mot Arnautovic som plockar ner bollen och lägger bakåt för skott. Arsenalförsvaret får dock undan bollen i trygghet.
45+2: Nära 1-2 till West ham där Snodgrass kommer fri efter en passning, Chech dock snabbt ut för att rädda skottförsöket.
Andra halvlek
45: Byte! Emery korrigerar igen i halvtid och byter ut Iwobi till förmån för Lacazette.
47: Hörna Arsenal. Bollen hittar fram till Aubameyang som lyfter in mot Mustafi. Fabianski får sträcka ut sig rejält när tysken nickar. Ny hörna - denna dock utan resultat.
50: Snodgrass hittar Arnautovic i en fin position efter en lång frispark. Österrikaren misstar turligt nog målet med avslutet.
53: Lacazettes första läge. Fransmannen går på skott efter ett fint samarbete med Aubameyang på topp.
53: Xhaka testar på ett distansskott. Enkel räddning för Fabianski.
55: Anderson sätter fart ner längs sin högerkant, kommer hela vägen ner för ett inspel mot Arnautovic som från straffpunkten går på skott, Chech räddar. Bellerin spelar mer högerytter än försvarare hittills.
56: Byte! Guendouzi har gjort sitt, Torreira tar över.
57: Nära 2-1 när Torreira hittar Lacazette fint som går på skott. Fabianski klarar och returen missas av både Aubameyang och Monreal, som sparkar i luften.
58: Byte! West ham tar ut Arnautovitc efter skada, Chicharito in
62: Byte! West ham gör sitt andra byte för matchen. Lucas Perez gör comeback på Emirates och ersätter Antonio.
68: Anderson drar på skott, Cech klarar och kan styra undan.
70: MÅL! 2-1 Arsenal. West Ham får inte undan bollen och Ramsey nickar ner till Lacazette som försöker hitta Aubameyang, men träffar istället Diop i magen som styr in bollen i mål. 
72: Ramsey vinner vackert bollen, dribblar sig in i straffområdet och hittar Aubameyang. Borde kanske vara 3-1 där, men hörna istället. 
73: Mycket positivt från Arsenal nu. Mustafi hittar in med bollen centralt, Lacazette som är nära att få foten på bollen. Fabianski fångar istället.
73: Aubameyang testar skott från distans. Enkel räddning från Fabianski. Gabonesen ser ut att vilja göra mål nu.
75: Byte! Aubameyang får inte göra sitt första mål, Welbeck tar över.
75: Byte! Yarmolenko ersätter Snodgrass för West Ham.
77: Ramsey hittar Welbeck med ett inlägg. Welbeck får dock ingen vidare fart i nicken och Fabianski kan enkelt greppa.
80: Varning! Fredricks kapar Monreal fult långt på offensiv planhalva. Gult kort Fredricks och bra frisparksläge för Arsenal (Mkhitaryan sköt dock över).
83: West Ham försvaret rensar en hörna som landar hos Ramsey som går på skott. Fabianski gör en jätteräddning långt ner vid sin högra stolpe.
84: West Ham kontrar efter hörna och Anderson sätter rejäl fart. Bollen till Lucas Perez, som missar sitt inlägg mot Yarmalenko.
85: Xhaka ligger ner och har ont efter kollision med Anderson. Han haltar lite av, men ser ut att kunna fortsätta.
88: Varning! Wilshere kapar Welbeck på mittplan och får gult kort.
90: Varning! Sokratis får gult kort efter lite gruff.
90+1: "Nästan-läge" för West ham när Yarmolenko så när når fram ett inspel.
90+2: MÅL! 3-1 Arsenal genom Welbeck. West hams försvar står helt och sover när Mkhitaryan återigen hittar Bellerin som lägger in bollen till Welbeck. Engelsmannen vänder runt, nästan helt ensam, och lägger in bollen i mål. Fantastiskt dåligt försvarsspel.
90+4: Matchen är slut och Emery tar sina första tre poäng.

Tre tankar om matchen

Bellerin och Mkhitaryan
Det kändes tydligt att Emerys plan denna match var att spela nästan allt offensivt via högerkanten. Och det mesta hände också via högerkanten. Bellerin och Mkhitaryan såg ut att trivas bra med varandra där de i offensisven växlade med varandra och skapade nästan alla farliga lägen. Bellerin gör dessutom två assist - offensivt såg det riktigt bra ut. Defensivt dock. Där finns det en hel del att jobba på. Ska både högerback och högerytter vara offensiva måste det finnas back-up vid eventuell kontring. I dag blev det mittfältets roll, då varken Bellerin eller Mkhitaryan såg ut att vilja ta mycket ansvar bakåt. Behövs nog lite slipning på detta, men offensivt såg det riktigt bra ut i dag.

Jack Wilshere
Man kan inte skriva om den här matchen utan att nämna återkomsten av Jack Wilshere. Han har varit en favorit bland många fans, och förhoppningarna, eller drömmarna, var ju att han skulle cementera sin plats på mittfältet och vara kapten. Nu blev det ju inte så och Wilshere fick komma till Emirates i motståndarlagets tröja. Av vad jag kunde höra var det heller inte mycket "Super Jack"-sjungande eller större applåder - men det är nog mest bara sändningen som dunklar ut det. I matchen gjorde han ju inte värst mycket, förutom att dra på sig ett sent gult kort. Tillsammans med Perez och Fabianski var det ju tre gamla Arsenal-spelare på plan. Och det kändes lite som när vi tappade våra stjärnor till City och mötte dem, fast lite tvärtom. Nu möter vi ett lag med tre spelare som faktiskt inte är bra nog för Arsenal. 

Skönt med tre poäng
Tre poäng - och tre väldigt viktiga poäng. De tre öppningsmatcherna vi har är alltså att möta de regerande mästarna och två london-derbyn - det är inte världens lättaste öppning i ligan. De här tre poängen var väldigt viktiga, både för Emery och för spelarna. Det syns dock fortfarande, och kommer nog göra ett tag, att laget är nytt. Det är ett par centimeter kvar förrän löpningarna och passningarna sitter med Emerys nya system. Stegen är definitivt i rätt riktning - och med tre poäng i ryggen kan vi nog finslipa det sista i de kommande matcherna, som inte ser allt för svåra ut på pappret.

Spelarbetyg

1. Petr Chech 6
Gör en bra match med ett par fina räddningar, borde gjort det bättre vid målet.

2. Hector Bellerin 6
En assist offensivt, men defensivt lämnade han stora, stora luckor.

20. Shkodran Mustafi 5
En helt okej match för tysken, nära att göra mål också på en nick.

5. Sokratis 5
Gör en godkänd insats, tillsammans med Mustafi har de lite kvar att jobba på dock.

18. Nacho Monreal 7
Inte många fel bakåt, gör mål och såg ut som den Monreal vi är vana vid.

29. Matteo Guendouzi 6
Fick spela 56 minuter och gör en helt okej match, som tidigare nämnt så är han väl inte helt där - men visar på att det finns mycket kvalitet i den kroppen.

34. Granit Xhaka 6
Säongens bästa insats för Scweizaren - men det säger kanske inte så mycket med tanke på hans inledning. Han ser bättre ut mot motstånd som inte har lika snabba mittfält.

7. Henrikh Mkhitaryan 6
Gör en mycket fin match offensivt där han tillsammans med Bellerin skapade nästan allt vi hade från högerkanten

17. Alex Iwobi 4
Han fick tydligen assisten vid första målet, men förutom det såg Iwobi väldigt osynlig ut i dag. Utbytt i halvlek.

8. Aaron Ramsey 5
Gör en godkänd match när Özil var borta, blandar världsklass-grejer med mindre bra saker.

14. Pierre-Emerick Aubameyang 3
Ser ganska osynlig ut och borde göra mål. Han är värvad som målkung och måste komma igång snart - hjärnspöken?

11. Lucas Torreira 6
Kom in och slog en del fina passningar. Borde starta nästa match

9. Alexandre Lacazette 7
Fick lite mer fart i anfallet och fransmannen låg bakom 2-1 målet när han sköt Diop i magen - borde kanske starta match.

23. Danny Welbeck 6
Får göra ligapremiär och mål - målet dock när West hams backlinje såg ut att mentalt redan vara hemma i soffan.