Medlemmar: 4225 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Torreira trivs i Arsenal - men hoppas snart få mer speltid.

Lucas Torreira om livet i Arsenal

mån 27 aug 2018 kl 15:28

Torreira har inte fått starta någon match än - men uruguayanen berättar nu att han trivs och växer som spelare. Men hoppas att snart få spela från start.

Efter en tuff inledning i ligan kom äntligen första segern i helgen mot West Ham. Lucas Torreira har figurerat i alla matcher - men har fått inleda från bänken. Efter helgens seger pratade 22-åringen med Arsenal i en intervju - där han berättar om omställningen till London-livet, sin första tid i klubben och hur Premier League är.
- Det var skönt att vi vann hemma, mot ett väldigt bra West Ham, efter att ha börjat säsongen med två förluster. Jag är nöjd med att jag fick komma in och hjälpa laget, berättar Torreira.

Det är många fans som har velat att uruguayanen ska få starta på mittfältet - och 22-åringen hoppas själv att snart få börja matchen på planen.
- Jag hoppas det [att få starta]. Man tränar väldigt hårt och man vill förbättras. Jag vill starta, men varje gång jag får speltid är det väldigt viktigt för mig. För mig är det bästa att jag får möjligheten att hjälpa mitt lag, så som jag fick när jag kom in i andra halvlek, och vi kunde vinna för våra fans, som verkligen förtjänar det.

Torreira som kom från Sampdoria i somras kanske inte fick den lättaste starten i Premier League. Men mittfältaren verkar trivas bra.
- Jag är väldigt lycklig. Allt här är väldigt nytt för mig, då jag har kommit från en annan typ av liga. Klimatet här är annorlunda och sättet man lever på, men jag trivs och tränar hårt - träningssessionerna är annorlunda också. Självförtroendet kommer att växa med varje match, så det är bra.

Om potentialen i laget säger Torreira följande:
- Vi hade några fina sekvenser i de två första matcherna mot City och Chelsea. Vi spelade bra och tåg det positiva från de matcherna för att förbereda för matchen mot West Ham. Det var en tuff match - vi hamnade i underläge men vi vände det, gjorde tre mål och spelade väldigt bra stundtals. Denna vinst kommer att ge oss en boost i självförtroende, så nu handlar det om att det fortsätta utvecklas och jobba hårt som ett lag - det är det viktigaste.