Medlemmar: 8819 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Debut från start för Lichtsteiner mot Vorskla? Mycket tyder på det.

Lichtsteiner om livet på bänken: "Ovant"

ons 19 sep 2018 kl 17:42

"Jag är inte frustrerad, men självklart är jag inte van vid att sitta på bänken mer än tre matcher i rad". Så sammanfattar Stephan Lichtsteiner sin första tid i Arsenal.

Stephan Lichtsteiner lämna en ordinarie plats i Juventus i somras när kontraktet gick ut för att testa lycka i England och Arsenal.
Där hamnade schweizaren direkt i frysboxen.
I de fem inledande ligamatcherna har högerbacken vara gjort ett inhopp - när han ersatte Ainsley Maitland-Niles i premiären mot Manchester City.
- Jag är inte frustrerad, men självklart är jag inte van vid att sitta på bänken mer än tre matcher i rad. Det är en ny situation för mig och jag är nyfiken på hur jag klarar av den, säger 34-åringen.

En klar indikation på att livet på bänken temporärt är över imorgon var att Lichtsteiner var med på dagens presskonferens inför mötet med Vorskla Poltava imorgon.
Där lär ytterbacken starta för första gången i den rödvita tröjan.
- Jag är här för att jobba och för att personligen bli bättre. Att bli bättre med laget och jag tror att vi är på god väg. Jag försöker få starta mer och för att lyckas med det måste jag jobba. Det enda jag kan göra nu är att visa tränaren att jag är redo att spela. Jag är redo att spela, säger schweizaren.

Om konkurrensen med Hector Bellerin säger Lichtsteiner:
- Det är inte Hector mot Stephan. Det är Hector och jag för Arsenal. Vi måste jobba ihop för att göra varandra bättre, varje dag. Så att laget vinner och Arsenal som klubb vinner.