Medlemmar: 8776 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Leno gjorde sin Arsenaldebut igår mot Vorskla Poltava.

Leno: "Jag kom hit för att spela varje match"

fre 21 sep 2018 kl 14:29

Han hade knappt något att göra - ändå släppte Bernd Leno in två bollar mot Vorskla. Efter matchen snackade nyförvärvet om sin första tid i klubben, konkurrensen med Petr Cech och att lära sig ett nytt spelsätt.

Bernd Leno värvades för knappt £20 miljoner under sommaren från Bayer Leverkusen. Många trodde nog att den 26-årige tysken skulle ta över som förstakeeper direkt i klubben.
Men så har det inte blivit.
Unai Emery har spelat vidare med Petr Cech.
- Jag kom till klubben för att spela varje match. Men jag tror, när man flyttar till en större klubb, ett nytt land, att man kanske behöver lite tid. Det har varit lite frustrerande men jag håller mig lugn och jobbar hårt för att bli bättre. Coachen tar alltid ut elvan baserat på prestationen. Jag tror det kan ändras, kanske inte varje vecka, men det kommer att bli många förändringar. Han har inte sagt att ligan är Petrs och Europa League är min, säger Leno.

Igår fick han chansen för första gången. Cech har stått i Arsenals fem inledande Premier League-matcher. Men mot Vorskla Poltava vaktade Leno kassen. Han hade inte mycket att göra - men fick ändå släppa in två bollar sista 20 minuterna.
- Vi var inte koncentrerade tillräckligt i slutet, men som helhet gjorde vi en bra match. I första halvlek droppade motståndaren ner väldigt lågt och vi hade problem att skapa chanser. När de började anfala mer blev det situationer när vi kunde skapa chanser genom att spela från backlinjen.Det behövs nog lite mer tid för hela laget att bli bättre och få självförtroende.

Leno tror dock att Emerys spelsätt passar honom.
- Det går bättre och bättre i klubben. Spelet som tränaren vill att vi spelar passar min stil. Jag tycker att jag gjorde ett bra jobb med bollen, med passningsspelet. Det är lite mer riskfyllt att spela på det här sättet för vi sparkar inte bara upp bollen. Vi vill spela så här för vi har spelare som kan passa från backlinjen och framåt.

Om konkurrensen med Petr Cech säger tysken:
- Vi har kul ihop. Vi pushar varandra och jag tycker att konkurrensen är väldigt bra. Jag kom inte hit bara för att lära av Petr. Självklart är han en stor personlighet. Han har haft en fantastisk karriär och är fortfarande en väldigt bra keeper. Jag kom hit för klubben. Självklart är det väldigt bra att jobba med honom för min utveckling. Och det är väldigt bra att tävla med honom.