Medlemmar: 8782 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Petr Cech verkar trivas med Unai Emery.

"The Arsenal way var viktigare än poängen"

mån 24 sep 2018 kl 20:18

Arsene Wengers filiosofi var viktigare än att vinna matcher. Det säger Petr Cech efter det att Arsenal "vann fult" mot Everton.

Arsenal har inte vunnit Premier League sedan 2004. Petr Cech kom till klubben 2015. Under sina år i Chelsea vann den tjeckiske keepern ligan fyra gånger. Efter gårdagens seger mot Everton - där 36-åringen var Gunners bästa spelare - sade han, till Telegraph, att anledningen till att Arsenal inte vunnit ligan på slutet är att laget inte lyckats lära sig att vinna fult och att det var mer fokus på att spela fotboll på ett visst sätt.
- Vad har vi saknat innan? Jag skulle säga att "the Arsenal way" var viktigare än poängen ibland och det är inte så du vinner ligan. Ibland behöver du se till att vinna en "ful match", när man inte spelar så bra. Då måste du gräva djupt, stänga igen och vinna med 1-0, oavsett hur. Jag tycker att vi har saknat det sen jag kom hit för tre år sedan.

- För alla klubbar som vunnit de senaste åren har man ett lag som vet hur man gör klart jobbet och du kan se det i alla sporter. Ta Tiger Woods, det är fem år sedan han vann en stor turnering och ju längre det går desto tuffare blir det. Den här klubben har inte vunnit ligan på över tio år så vi behöver komma tillbaka till hur vi vet hur vi gör det.

Cech tar även upp Unai Emerys hårdhet - att han är väldigt krävande som tränare.
Något som Arsene Wenger inte var.
- Det här stället har blivit mycket mer krävande på alla sätt, vilket är bra att se för det är vad som driver oss framåt. Det är så det ska vara. Vi har en väldigt hälsosam konkurrens och vi börjar dra nytta av det. Vi startade praktiskt från ruta ett med den nya tränaren och vi försöker få in den här mentaliteten att vinna varje match, att utvecklas i varje match och att jobba hårt varje dag. Förhoppningsvis kan vi bygga upp det här så att vi kan vinna en titel förr eller senare. Han (Emery) är väldigt krävande och jag tror att det är så du utvecklas