Medlemmar: 4227 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Torreira har fått en bra start i sin nya klubb och gillar fansen sång om honom.

Torreira trivs med livet i London

lör 27 okt 2018 kl 19:36

Efter matchen mot Sporting lyckades The Guardians journalist Amy Lawrence få tag Torreira och prata om mittfältarens anpassning till sitt nya liv.

Han har snabbt vuxit sig fram till att bli en publikfavorit på Emirates, den kortvuxne uruguayanen. Han har gjort ett stort avtryck redan. Senast mot Sporting hoppade han in från bänken tidigt i andra halvlek och gjorde skillnad direkt. Efter matchen svarade han på en del frågor angående bland annat sitt liv i London och hur engelska ligan skiljer sig från den italienska. Detta är vad han hade att säga:
- Det här är en bra utmaning för mig, en ny utmaning. Jag är den typen av person som gillar att kämpa mig upp på det här sättet, vilket min pappa alltid berättar för mig. Jag är väldigt lycklig. Jag håller på att lära känna London och tar mig an utmaningen att lära mig engelska så att jag kan kommunicera med mina lagkamrater. Det är något som inte bara är viktigt i fotbollen utan även i livet.

Följande säger han om skillnaderna mellan Premier League och Serie A:
- Vad jag har sett under min korta tid här i England är att spelet är mycket mer intensivt och mycket mer fysiskt. Det kan ta bara tre, fyra passningar för att skapa en målchans. Så är det inte i Italien. Där är det inte lika öppet. Det är mer taktiskt och man får väldigt lite yta att ta emot bollen på.

När han först anlände i Pescara i Italien var det som mer av en framskjuten mittfältare eller till och med anfallare, för att sedan bli konverterad. Att ha fått ta ett steg ner i planen är något han inte ångrat en sekund efter:
- Jag hade turen att hitta en tränare som satt mig i en mer defensiv position, jag är väldigt nöjd i den rollen. Jag försöker lära mig varje dag. Självklart vill jag ha kul ute på planen med mina lagkamrater, få saker att hända och hjälpa oss vinna. Jag vill alltid kunna hjälpa till och göra uppoffringar både defensivt och offensivt. Jag är alltid disponibel för laget, alltid hjälpande. Det viktigaste för mig är att ge laget balans och understödja både försvararna och mittfältarna. Det är små saker där ute på planen, men i slutändan gör de stor skillnad.

Arsenalfansen har varit snabba med att prisa Torreira, bland annat i form av en ny ramsa. Med samma melodi som gamla Vieira-ramsan så sjungs det ”He comes from Uruguay, he’s only five-foot high". Ramsan har inte gått obemärkt förbi, och så här säger Torreira själv om den:
- Det är något vackert. Det fyller mig med mycket stolthet varje gång jag går in på planen och de sjunger för mig och applåderar mig för vad jag gjort. Jag uppskattar det.