Medlemmar: 8825 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Aubameyang vägrade springa på träningarna i slutet.

Auba tvingade fram flytten till Arsenal

ons 31 okt 2018 kl 10:59

När Peter Stöger tog över Dortmund fick han bara en månad med Aubameyang. Sedan tvingade sig anfallaren ur klubben för en flytt till London. Nu berättar Stöger om vad som hände.

Peter Stöger hade knappt hunnit bli varm i kläderna i sin roll som tränare i Dortmund före Aubameyang lämnade Tyskland för England. Stöger ville behålla anfallaren säsongen ut - men Aubameyang hade andra planer. Och gabonesen var inte den lättaste att hantera för Stöger. Två gånger blev Auba avstängd för disciplin-skäl - och nu berättade tränaren om den turbulenta tiden i en intervju med tyska Bildt (via bullinews).
- Han gav mig inget annat val. Han tränade bra fyra dagar i veckan. Men för att understryka sin vilja att flytta hoppade han över lagmöten före matcher och vägrade att springa under de sista träningarna. Vi gjorde det vi kunde för att behålla honom minst ett halvår till, men "Auba" var inte redo för det, säger Stöger.

Men även om de verkar ha bråkat en del så är de inte ovänner efteråt.
- Ärligt talat så kom vi bra överens, även om han höll mig upptagen i fyra veckor. Men Auba bad personligen om ursäkt till mig före han skrev på för Arsenal. Han sa att hans beteende inte hade något att göra med mig som person och att han kände min fulla support.