Medlemmar: 8802 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Pleguezuelo gjorde debut när Arsenal gick vidare i Ligacupen.

Pleguezuelo: "Allt hände så snabbt"

tor 1 nov 2018 kl 10:46

Han skulle spela med U21-laget i Cheltenham, men fick ett samtal. Sen väntade träning med A-laget och debut mot Blackpool. - Jag är väldigt glad, säger han.

Han har varit i klubben i fem år, men aldrig fått spela en enda match för A-laget. Igår kom chansen. Julio Pleguezuelo hade dock förberett sig på att åka med Fredrik Ljungbergs U21-lag till Cheltenham för match i Checkatrade Trophy.
Planerna ändrades snabbt.
- Jag fick ett samtal och jag skulle träna med A-laget. Där fick jag reda på att jag skulle starta mot Blackpool. Allt hände så snabbt och jag är väldigt glad, säger han till Arsenal.com.

Pleggy, som han kallas, gjorde en klart godkänd Arsenaldebut. Arsenal vann med 2-1 och är nu klara för kvartsfinal.
- Jag försökte hålla mig lugn för jag visste att det skulle vara en väldigt viktig match för mig. Jag försökte få bort pressen före matchen. Insatsen från mig och laget kunde inte ha varit bättre. Jag har väntat på det här så länge så jag är väldigt glad. Det är mycket jobb bakom och jag säger tack så mycket till bossen som gav mig chansen. Jag har fått erfarenhet under mina här och när jag varit på lån och jag visste att det här skulle bli ett viktigt år för mig. Det har jag jobbat för och jag tycker jag fått belöning för det.

Om kvartsfinallottningen säger Pleggy:
- Det kommer bli en väldigt bra match. North London Derby ... vi behöver se till att vi vinner den matchen.