Medlemmar: 8804 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Emery är sugen på att förlänga den förlustfria sviten.

Emery: "Det är ett stort test för oss"

lör 3 nov 2018 kl 12:36

Toppmöte mot Liverpool ikväll. Då säger Unai Emery: - Det krävs mycket jobb från våran sida för att bryta ner dem.

Efter de två inledande förlusterna i ligan mot Manchester City och Chelsea är Unai Emerys Arsenal obesegrat i så väl Premier League, Ligacupen som Europa League.
Ikväll väntar toppmöte mot Liverpool.
Återstår att se om den förlustfria raden är intakt även efter matchen.
- Det är ett stort test för oss mot Liverpool för de är ett väldigt bra lag, ett intensivt lag som kräver att vi jobbar väldigt hårt för att bryta ner dem. Men jag tror på vårt lag och våra spelare, säger spanjoren.

Emery berömmer Liverpooltränaren Jürgen Klopp för jobbet tysken har gjort på Merseyside.
Han säger också att Arsenal kan lära sig från dem.
- Deras lag har utvecklats mycket. Med Klopp och de spelare som de har köpt in senaste året. Deras utveckling gjorde att de spelade Champions League-final förra säsongen. För oss är det ett bra exempel på hur du kan utvecklas. Vi har stor respekt för dem.

Förra säsongens möten med Liverpool var målrika - men inga matcher som man som gooner gärna minns. På Anfield i början av säsongen blev det förlust 0-4 och två Arsenalspelare, Alexis och Oxlade-Chamberlain, fick tvåor i betyg.
Lite roligare var det före jul när mötet i norra London slutade 3-3.
- Historiskt säger de att det har blivit mycket mål i matcherna mellan Arsenal och Liverpool. Det viktigaste för oss är att alla supportrar kan njuta av matchen. Men vi vill njuta av att vinna, säger Emery.

Han poängterar att duellerna ute på planen blir viktiga ikväll.
- Vi behöver en stor insats när det gäller duellerna mot det. Men också taktiskt. Vi behöver hålla ihop och spela som vi kan, som vi vill och kan.
Om att Arsenal gör 75% av målen i andra halvlek säger Emery:
- Det är perfekt. Vi vinner många matcher i andra halvlek. Vi vill inte tappa den här statistiken. Men också, om vi kan förbättra förstahalvlekarna, så skulle det vara ännu bättre.