Medlemmar: 8813 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Arsenal bekräftar att man varit med i samtal om en europeisk superliga.

"Vi kommer inte lämna Premier League"

lör 17 nov 2018 kl 15:50

Snacket om en europeisk superliga finns. Men nu säger Arsenals ledning att klubben aldrig kommer spela i en turnering som försvagar Premier League.

En europeisk superliga har återigen varit på tapeten och Vinai Venkatesham och Raul Sanllehi säger till Guardian att samtal om det har förts. Men Arsenals ledning är också noga med att påpeka att det inte kommer att ske på bekostnad av Premier League.
- Arsenal är inte och har aldrig varit intresserade av att spela i en turnering som försvagar Premier League. Premier League är världens ledande liga i världens ledande sport. Det vill vi inte förstöra. Jag har sett de här artiklarna om att Arsenal vill bryta sig ur. Vi vill aldrig göra något sådant. Men samtidigt behöver vi vara med i diskussionerna annars skulle vi inte vara ansvarstagande. Bara för att vi är med i dessa diskussioner betyder inte att vi nödvändigtvis stödjer dem, säger Venkatesham.

Det har varit snack om att Arsenal skrivit på för att vara med i en superliga - men det förnekar Sanllehi.
- Som det förklarades så kan det se ut som att vi höll på med något hemligt, men det är ingen hemlighet. Det finns ett dokument som presenterats i en artikel som har Arsenals namn. Det har också Barcelonas. Men det finns ingen namnteckning och jag kan försäkra er i Arsenal och Barcelona att vi inte har sett något dokument. Det är ett förslag, förmodligen utarbetat från något som diskuteras bland någon av klubbarna på listan som jag inte vet. Det är ett riktigt dokument, jag förnekar inte det, men jag kan försäkra att jag inte sett det.

Men är en superliga nära att bli verklighet? Sanllehi tror inte det.
- Inte på kort sikt för vi har ett avtal med UEFA just nu. Men jag vet inte hur framtiden ser ut.