Medlemmar: 8813 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Emery firar med fansen efter Aubameyangs 2-2-mål.

Emery: "Vi ville ge detta till fansen"

sön 2 dec 2018 kl 18:34

Unai Emery säger att fansen var en viktig del i Arsenals seger mot Tottenham. Men han börjar redan titta framåt mot onsdagens matchen mot Manchester United.

Unai Emery lyfter fram atmosfären på Emirates som en nyckel i Arsenals fina seger och vändning mot Tottenham.
- Det här är en del av vår process och idag hade vi god hjälp av supportrarna som skapade en fantastisk atmosfär. Under den tuffa perioden i första halvlek höll vi oss lugna. Vi spelade bra, men resultatet var inte bra. Vi visste att vi kunde fortsätta vårt arbete i andra halvlek och supportrarna var bakom oss och tack vare det kunde vi vinna, säger Arsenaltränaren till Sky Sports.

Arsenal gjorde två byten i halvtid då Ramsey och Lacazette ersätta Mkhitaryan och Iwobi, och Emery menar att det var viktigt att göra något efter Tottenhams vändning i första halvlek.
- Vi behövde förändra någonting först och främst. Vi behövde få in Aaron Ramseys erfarenhet från derbyn och hans speed och vi visste att Lacazette kan utnyttja de målchanser som vi skulle få. Han visade det.

Emery vill inte säga att detta var hans viktigaste seger sedan han tog över tränarposten, men att det var viktigt att ge supportrarna en seger.
- Jag vill åstadkomma mer. Det var en viktig seger, men det var en lika viktig seger mot Bournemouth förra veckan för de är värde lika många poäng. Alla matcher är lika viktiga, men för supportrarna är det här en extra viktig match och det gör den viktig för oss, för vi ville ge detta till supportrarna. Men nu börjar vi tänka på onsdag och Manchester United.