Medlemmar: 8830 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Aubameyang leder återigen skytteligan - men Arsenal kryssade.

Poängtapp efter bedrövlig insats

ons 26 dec 2018 kl 20:38

Aubameyang tillbaka i skytteligaledning - men Arsenal höll inte hela vägen fram. Bortabesöket i Brighton slutade med ett kryss, 1-1.

Matchhändelser

Första halvlek:
4) Guendouzi sätter en långboll på Aubameyang som försöker chippa målvakten. Ryan tippar bollen över ribban - fint försök.
7) MÅÅL!!! Lacazette jobbar hårt i offensiven och brottas i straffområdet. Fransmannen petar bollen till en fristående Aubameyang som placerar in bollen i krysset.
18) Lacazette spelar fram till Aubameyang som tar sig lite ur läget, dribblar lite och lägger in bollen mot mitten. Ryan i Brighton-målet är först på bollen.
22) Gross vänder och vrider utanför Arsenals straffområde och går på skott. Leno klarar och hörna till Brighton - tysken klarar den med.
24) Kaos i straffområdet. Brighton sätter rejäl press när Montoya spelar fram Murray. Leno fångar bollen men Murray fortsätter sparka och bollen hamnar nästan över linjen. Frispark dömt till Arsenal.
27) Hörna till Brighton som nickas undan, men bollen landar hos Montoya som drar på skott strax utanför straffområdet. Skottet är strax utanför krysset.
29) Solomon March trampar ner längs högerkanten och spelar in till Murray i boxen. Skottet kommer, men Leno klarar enkelt. Farligt läge.
30) Torreira slår en mycket fin boll i djupet som friställer Aubameyang. Ryan gör en jätteräddning och klarar friläget. Där borde det stått 2-0.
35) Mål... Brighton kvitterar. Hemma laget kontrar efter hörna och Lichtsteiner missbedömer helt och hållet en längre boll som Lucadia snappar upp, går förbi Leno och lägger in bollen i öppen kasse.
40) Montoya med ett inlägg som Murray når högst på. Nicken strax ovanför Lenos ribba, och tysken såg ut att ha kontroll på det.
45) Locadia löper ner längs kanten Sokratis är där och täcker inlägget, men bollen var över linjen tidigare.
45+2) Varning. Guendouzi tar bollen från Montoya som ger igen med en tackling. Spanjoren träffar Guendouzis fötter med dobbarna och blir varnad.

Andra halvlek
46) Byte Arsenal - Özil ut och Iwobi in.
49) Lacazette går på skott utanför straffområdet. Skottet täcks undan, Lichtsteiner fångar upp andrabollen och slår in i mitten. Brighton undan till hörna, men där blev det inget farligt.
50) Brighton kontrar efter hörna och March får skjuta från distans. Leno räddar till hörna, men det såg ut som att bollen hade gått utanför.
58) Varning! Guendouzi tar sig förbi Murray som fäller honom bakifrån. Gult kort.
59) Locadia spelar fram Pröpper som lite turligt kan ta sig igenom försvaret. Skottförsöket landar i burgaveln.
62) Byte. Lacazette lämnar plats för Ramsey.
67) En ny lång boll över backlinjen på en löpande Aubameyang. Gabonesen får inte träff på bollen och Ryan kan fånga upp.
70) Byte. Koscielny ut och Ainsley Maitland-Niles in.
75) Ramsey och Aubameyang samspelar men Brighton kan rensa precis före skottläget.
77) Maitland-Niles tappar balansen och March sticker i djupet och kommer fri. March försöker chippa Leno som är helt felplacerad, men turligt nog är avslutet bedrövligt och landar på läktaren.
79) Byte. Andone ersätter Murray.
80) Brighton kontrar farligt igen och Locadia hamnar i ett mot ett-läge mot Lichtsteiner. Skottet utanför Lenos högra stolpe.
82) Varning. Sead Kolasinac får gult kort.
84) Iwobi nära att göra mål när Brightonförsvaret försöker rensa och skjuter på Iwobis ben. Bollen styrs precis utanför högra stolpen.
89) March är nära att komma i ett kanonläge när ett inlägg slås från vänsterkanten. En tocuh på vägen gör att bollen hamnar precis bakom honom.

Tre tankar om matchen

En sådan här match måste vi vinna
1-1 borta mot Brighton - det är inte bra nog. Det ska stå 2-0 efter de första 30 och sen ska vi kunna spela av resten. Sen kommer läget för Brighton och försvaret gör misstag igen. I andra kommer vi verkligen inte igång och vi brukar ju var som bäst i den andra halvan av matchen. Istället var det Brighton som hade chanserna och fler lägen att ta ledningen i matchen. Nej, ska vi in i Champions League kan vi inte tappa två poäng här.

Bytena
Özil mot Iwobi. Lacazette mot Ramsey. Koscielny mot Maitland-Niles. Mycket märkliga byten. Özil gör väl inte sin bästa första halvlek, men att plocka in Iwobi gjorde verkligen ingenting bra för matchen. Iwobi ser ut som vanligt, tappar boll och kan inte skapa någonting. Lacazette gjorde en väldigt fin första halvlek och var högst delaktig i de flesta lägen vi skapar, han öppnar upp för Aubameyang bra - men blir alltså ersatt efter en timme spelad. Varför plockar Emery inte ut Torreira som riskerade avstängning, eller Xhaka eller Guendouzi? Vi måste gå för seger här, men plockar ut spets-spelare som kan vinna matchen åt oss. Wenger bytte ofta för sent, Emery byter lite för tidigt.

Truppen är för tunn
Det är en hel del skador just nu, framförallt i backlinjen. Det märks. Vår trupp är för tunn för att klara en hel säsong. Lichtsteiner är inte bra nog och Koscielny har en liten bit kvar att gå före den gamla formen kan komma tillbaka. Bänken idag är inte super-sexig direkt i ett läge där man kanske behöver få in lite kvalitet för att få in en boll. Vi får hoppas vi kan stärka upp något i januari-fönstret, det behövs. 

Spelarbetyg

19 Bernd Leno 5
Bra med fötterna och kan inte göra så mycket på målet. Är lite ur position ibland, men gör inga misstag mer än så.

12. Stephan Lichtsteiner 3
Sämst på plan i första halvlek och borde ersatts redan i halvtid tycker jag. Får istället spela hela matchen.

5. Sokratis 5
Gör en godkänd insats och gör ett par fina brytningar.

6. Laurent Koscielny 5
Gör en godkänd insats och tar steg åt rätt håll.

31. Sead Kolasinac 5
Vill framåt men får inte riktigt det understöd som behövs, speciellt inte i andra halvlek när Iwobi kommer in.

29. Matteo Guendouzi 7
Bäst på plan i Arsenal och slår ett par riktigt fina passningar framåt. Kämpar hårt, tacklas och springer.

11. Lucas Torreira 6
Gör en klart godkänd insats men hela mittfältet hamnar lite fel i andra när Özil lämnar.

34. Granit Xhaka 6
Han har en fin passningsfot och gör det bra på mittfältet. Behöver dock slipa lite på sina hörnor.

10. Mesut Özil 4
Får spela 45 minuter och syns knappt på planen. Inte riktigt lika bra som sist.

9. Alexandre Lacazette 7
Bra assist till 1-0 och kämpar bra hela matchen. Blir utbytt i 60:e, konstigt nog.

14. Pierre-Emerick Aubameyang 7
Hade chans för tre men borde gjort minst två. Är tillbaka i skytteligaledning. 

17. Alex Iwobi 3
Ojojoj, det var inte många rätt för Iwobi idag. Det bästa han gjorde var att han blev skjuten på och nästan gjorde mål.

15. Ainsley Maitland-Niles 2
Hade knappt ett rätt på planen. Det såg verkligen inte bra ut. Är mittfältare egentligen men används som plåster lite överallt känns det som.

8. Aaron Ramsey 5
Bäst av inhopparna, men fick spela lite ur position och för dåligt understöd i anfallet.