Medlemmar: 8706 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Lacazette i matchen mot Liverpool i november.

Emery: "Liverpool kan förbli obesegrat"

tor 27 dec 2018 kl 18:12

Unai Emery säger att Liverpool kan göra det Arsenal gjorde för femton år sedan - gå obesegrat genom säsongen. Lagets utveckling är samtidigt att bra exempel för hur Arsenal ska lyckas framöver.

Liverpool har fortfarande inte förlorat någon ligamatch under säsongen, och det har spekulerats om huruvida The Reds kan upprepa det Arsenals Invincibles gjorde säsongen 2003-04 när laget vann ligan utan att förlora en enda match. Unai Emery säger att Liverpool kan lyckas.
- De kan klara det, för just nu är de på väg. Vi mötte Liverpool med Sevilla i Europa League-finalen för tre år sedan och när jag ser deras utveckling är de ett bra exempel, säger spanjoren.

- Liverpools utveckling är något för oss att efterlikna. Vi behöver sätta upp mycket, mycket hårda krav på oss själva och ta snabba steg på vägen. Men vi behöver också tid och tålamod är ibland väldigt viktigt för oss. Vi behöver mer från alla och behöver fortsätta arbeta.

Emery är nöjd med Arsenals utveckling den här säsongen, men ser många utvecklingsområden för laget.
- Misstag kommer inte bara från en, två eller tre spelare.Även delar av vår spelidé kan leda till misstag. Just nu, efter första halvan av säsongen, är vi nöjda med 38 poäng. Vi behöver mer, men det är inte dåligt att ha den här poängskörden. Vi behöver förbättras defensivt, för framåt göt vi många mål. Innan gårdagens matcher var vi näst bästa lag i ligan vad gäller gjorda mål. Vi måste vara bättre bakåt så att vi släpper till färre målchanser och mål.