Medlemmar: 8076 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Bra start, det tycker Guendouzi om sin första tid i Arsenal.

"Jag har fått spela mer än jag trodde"

tis 19 feb 2019 kl 13:10

Han kom okänd i somras men har redan etablerat sig i Unai Emerys lag. Nu säger Matteo Guendouzi att han fått spela mycket mer än han kunde hoppas på.

Bara Lucas Torreira har gjort fler Arsenalmatcher än Matteo Guendouzi den här säsongen.
När nyförvärvet från Lorient ser tillbaka på sin första tid i klubben säger han.
- Helt ärligt, bortsett från spelarna som följer den franska fotbollen, så hade ingen hört talas om mig innan jag kom hit, säger han till Evening Standard.

33 matcher har det blivit för mittfältaren som köptes för sju miljoner pund i somras.
- Jag är lite överraskad över att det har gått så bra. Jag har gjort det bra när jag har spelat. Jag har visat att jag kan vara en del av det här laget. Men jag förväntade inte mig att få spela så många matcher, säger han.

En del i förklaringen till Guendouzis snabba anpassning är att han hoppade över U19-VM i somras och jobbade in sig i Arsenals lag under försäsongen.
- Jag är skyldig honom (Emery) mycket för han litade på mig från början. Jag vill betala tillbaka genom att vara bra på planen. Jag har mycket att lära mig, men vi snackar mycket, han ger mig råd hur jag ska vara positionerad och gå framåt, säger Guendouzi.