Medlemmar: 8706 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Denis Suarez kan få sin första start i Arsenal-tröjan

Emery om Suarez: Behöver hitta rytmen

ons 27 feb 2019 kl 07:29

Suarez har inte fått mycket speltid hittills i Arsenal. Enligt Emery måste Suarez få mer tid, och är inte redo för 90 minuter - men mot Bournemouth kan han få starta.

Denis Suarez kom till Arsenal med hopp om mer speltid. Men än så länge har det inte blivit allt för mycket för spanjoren. Totalt 38 minuter i Premier League och 28 minuter i Europa League har mittfältaren lyckats skrapa ihop - men enligt Emery kan han få starta mot Bournemouth ikväll.
I en intervju med Football.London pratade Emery om Suarez - och berättade att han behöver mer tid före han är helt redo.
- Jag är väldigt krävande mot mig själv för att få ut så bra prestationer som möjligt hos spelarna, säger Emery
- Jag tycker Suarez anpassning går bättre för varje dag. Då kan hans kvalitet ge oss mycket.

Alex Iwobi ser ut att missa kvällens match mot Bournemouth - och det kan bli ett perfekt läge för Suarez att få sin första start i Arsenal-tröjan.
- Jag tror inte han är OK att spela 90 minuter, för han behöver hitta rytmen. Men en positiv sak är att han kan starta [mot Bornemouth] med den vetskapen, eller stanna på bänken och sen hjälpa oss.
- Han jobbar varje dag, förbättras och lär känna oss. Hans anpassning behöver tid för att få självförtroende, för att lära känna hans lagkamrater under träning och sen spela matcher, säger Emery.
- För han är alla minuter han får viktiga. I söndags [mot Southampton] var min tanke att spela honom ett par minuter, men efter Lichtsteiners skada kunde jag inte ge han de minutrarna. Men mot Bournemouth finns en annan möjlighet.

Suarez lån från Barcelona sträcker sig säsongen ut med en utköpsklausul på £18m. Spanjoren själv har antytt att han vill stanna i klubben, men när Emery fick frågan var svaret:
- För mig är sommaren väldigt långt borta.