Medlemmar: 8706 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Mustafi hoppas Arsenal når sitt mål och går till Champions League nästa säsong.

"Vi försöker ta oss dit vi vill vara"

ons 27 feb 2019 kl 12:17

Bättre än förra säsongen. Men det som spelar roll för Shkodran Mustafi är att Arsenal blir topp fyra och tar sig till Champions League.

Efter 27 omgångar förra säsongen hade Arsenal 45 poäng. 13 segrar, sex oavgjorda och åtta förluster.
Den här säsongen med Unai Emery är bättre.
När vi kollar tabellen nu efter lika många spelade matchen har Gunners 53 poäng och tabellraden 16-5-6.

Rent tabellmässigt ser det så klart också bättre ut för just nu är Emerys gäng fyra i tabellen. Man är "bara" 15 poäng bakom serieledande Liverpool. Vid samma tidpunkt förra säsongen var Arsene Wengers lag sexa och 27 pinnar efter ledande Manchester City.
Shkodran Mustafi vill inte gärna glädjas åt förbättringen om man inte lyckas med sitt mål - att ta sig till Champions League.
- Det räknas inte om du inte tar dig in i topp fyra. Statistik är något för folk som gillar det och snackar om det. För oss är statistik något som vi lägger åt sidan. Vi försöker fokuserar på det som händer nu. Vi är inte där vi vill vara än så vi behöver jobba för att komma dit.

- Jag tycker att vi har gjort det bra och har gjort det i några fler matcher än de andra, men vi är fortfarande inne i en övergångsperiod för att bli ett lag säkra på att spela på samma sätt hemma och borta. Jag tycker att vi försöker vårta bästa för att vara där vi vill vara. Ett lag som spelar, håller i bollen och som gillar att gå framåt och göra mål. Det är något som vi gör vårt bästa för att förbättra.

Om en Champions League-plats nästa säsong säger mittbacken:
- Det skulle vara fantastiskt för laget att bli topp fyra för vi har många unga spelare som väldigt gärna vill spela i Champions League igen. Självklart ska en klubb som Arsenal vara i Champions League. Det skulle vara en stor bedrift för alla.

För att nå dit krävs först och främst seger ikväll hemma mot Bournemouth.
Kick off är 20.45.