Medlemmar: 8813 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Ikväll får Cech spela igen på Roazhon Park.

Cech: "Speciellt att vara tillbaka"

tor 7 mar 2019 kl 13:19

Petr Cech fick vad han hoppades på i lottning. Nu får keepern en chans att komma tillbaka och spela mot sig gamla klubb, Rennes. - Det är speciellt, säger han.

När Petr Cech skulle lämna Prag och ge sig ut på Europaäventyr var den första destinationen Rennes. Tjecken lirade i den franska klubben mellan 2002 och 2004.
Ikväll är han tillbaka.
Och det var precis så han ville att det skulle bli.
- Vi hade avslutat träning och kollade på lottningen i behandlingsrummet. Matteo och Auba ville också åka till Rennes. Och när bollen plockades upp så hoppade vi runt av förväntning. De var mitt förstahandsval i lottningen. Inte för att det kommer att bli lätt på planen utan för betydelsen för min karriär. Att får åka dit, 16 år senare när jag meddelat att jag ska sluta med fotbollen, är speciellt, säger han till Arsenal.com.

Cech gjorde två säsonger i den nordfranska klubben innan han flyttade till London och Chelsea.
När han minns tillbaka på sin tid i Rennes säger han:
- Jag kom dit sista veckan av försäsongen. Samma dag som jag koma lämnade fitnesstränare sitt jobb för han var inte överens med de andra hur försäsongen hade gått. Vi var inte fysiskt redo att tävla så vi förlorade matcherna. Sen bytte vi tränare efter sju-åtta matcher och vi startade en mini-försäsong och började plocka poäng. I de tre sista matcherna mötte vi lag som vi kunde kunde förlora mot. Jag räddade en straff i Le Havre och vi hade åkt ut om jag inte gjort det. Sen lyckades vi göra mål där och vi åkte hem till den sista matchen där vi bara behövde vinna mot Montpellier för att hålla oss kvar.
- Före matchen skadade jag mig på träning och slet upp min ljumske. Men jag sade till läkaren: "Det spelar ingen roll hur många gånger du behandlar mig eller sprutar mig, om vi åker ur så vill jag vara på planen". Jag spelade matchen till slut och det på typ bara ett ben. Men vi vann 3-1 och höll oss kvar. Det var en tuff första säsong jag blev framröstad som årets spelare och för mig personligen gick allt väldigt bra. Den andra säsongen bytte vi tränare och det gick bara bättre och bättre. Jag hade några fantastiska stunder i Rennes och kan inte vänta för att komma tillbaka.

Vi får väl anta att Unai Emery väljer att spela vidare med Cech i Europa League som han gjort innan.
Kick off ikväll är 18.55.