Medlemmar: 4439 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Kan Ainsley konkurrera ut Bellerin till höger i försvarslinjen?

Ainsley vill utmana Bellerin nästa säsong

mån 18 mar 2019 kl 17:43

Han får spela mer och mer. Nu säger Ainsley Maitland-Niles att han är redo att ge Hector Bellerin en match om högerbacksplatsen.

I de två senaste matcherna har Ainsley Maitland-Niles fått spela från start som höger wingback - och gjort det bra. Engelsmannen har fått sjuor i betyg av Arsenal Sweden och nätade mot Rennes när Gunners tog sig vidare i Europa League.
Trots att han egentligen är - och vill spela - central mittfältare.
- Jag försöker fortfarande att anpassa mig till rollen. Managern och de övriga tränarna hjälper mig mycket för tillfället, säger han till football.london.

Med Hector Bellerin långtidsskadad är det perfekt för laget att kunna ha en bra Maitland-Niles att ersätta med.
Nästa säsong tänker han sig ta upp kampen på riktigt med spanjoren.
- Mina styrkor ligger i det offensiva spelet, att skapa. Jag har snackat med managern och han tycker likadant som mig. När Hector kommer tillbaka kanske det blir en bra utmaning för både honom och mig. Det beror på hur han kommer tillbaka. Hector är en fantastisk spelare och jag vill inte skicka ut någon ur laget, det handlar mer om en hälsosam konkurrens med honom.