Medlemmar: 8809 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Xhaka vill hellre nå Champions League via Premier League än att vinna Europa League.

Xhaka: "Topp fyra viktigare än EL"

tis 16 apr 2019 kl 15:43

Arsenal slog Watford med 1-0 igår och tog viktiga poäng i jakten på en Champions League-plats. Nu säger Granit Xhaka att Premier League är viktigare än Europa League.

Tre poäng igår på Vicarage Road tog Arsenal upp på Champions League-plats igen med fem matcher kvar att spela av årets Premier League. Men The Gunners har även ena benet i en Europa League-semifinal - där segraren av turneringen får en plats i nästa säsongs CL.
För Granit Xhaka är det dock inget snack om vad Arsenal ska satsa hårdast på i slutspurten av säsongen.
- Vi vill hålla oss kvar i topp fyra. Vi vill tillbaka till Champions League. För mig är Premier League först och sen, om vi kan gå till final i Europa League så är det också trevligt förstås. Vi är fyra nu, två poäng före Manchester United, vi har en match mindre spelad än Chelsea och är en poäng bakom Tottenham som spelar mot Manchester City i helgen. Det här kan bli en stor helg för oss, säger schweizaren.

Om gårdagens match - som Arsenal vann med 1-0 tack vare Pierre-Emerick Aubameyangs kasse tidigt - säger Xhaka:
- Jag bryr mig inte om vi vinner med 1-0 eller 6-0, det är samma tre poäng. Det är inte alltid så lätt att spela på bortaplan. Vi måste ta oss an dueller, vi måste vinna duellerna och om du ser att vi kan göra det så kan vi vinna matchen.