Medlemmar: 8813 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Emery har haft stor utdelning på de byten han gjort.

"Jag vill vinna något viktigt med Arsenal"

lör 20 apr 2019 kl 17:08

Matchen mot Napoli var Unai Emerys 50:e match som huvudtränare för Arsenal. Under den tiden har han vunnit fler matcher än någon annan Arsenaltränare och tagit flest poäng på grund av sina byten än någon annan tränare i Premier League.

Unai Emery går mot slutet på sin första säsong som huvudtränare för Arsenal och med fem matcher kvar att spela har vi häng på Champions League-platserna. Det har varit en säsong som gått upp och ned och även om vi ser att laget gjort framsteg under säsongen finns det fortfarande en hel del kvar att jobba på.

Som supporter har man kanske en tendens att fokusera på det som kan förbättras och istället för att man minns det som är positivt och de steg framåt vi tagit är det mest vår urusla bortaform och oförmåga att göra mål på klara chanser som vi diskuterar. Men faktum kvarstår att Emery har under sina första 50 matcher vunnit fler än någon annan Arsenaltränare gjort efter lika många matcher spelade.

- Jag vill vinna alla matcher jag spelar, säger Emery till Arsenal.com. Jag vill vara här med en möjlighet att vinna någonting viktigt med Arsenal. Jag trivs, och är speciellt glad över den respekt som visats mig som ny. Jag tror att vi är inne i en process där vi har chans att förbättra vissa saker, och vi har möjligheten att avsluta den här säsongen med två väldigt tydliga mål och vi har allt i egna händer. För oss gäller det att hålla fokus på nästa match, att vinna en match i taget, och glädjas med våra supportrar på Emirates.

Han säger själv att ett uttalat mål är självklart att ta sig tillbaka in i Champions League och kunna utmana om ligan.

- Våra framgångar kommer med de framsteg vi gör. Det är en process för spelarna när det kommer in nya tränare och ny personal. Jag har stor respekt för Arsene och vad han gjort med klubben för han har varit här länge och tagit den här klubben dit den är idag. Jag är här nu för att fortsätta den processen. Det är något annorlunda, med min personlighet, mina idéer och min stil, men på det stora hela har jag behållt många av de positiva sakerna som han införde under tiden i Arsenal.

- Det är ett stort ansvar att ta över en klubb med höga ambitioner men jag hoppas att jag har tagit med mig ny energi som hjälper oss att ta nästa kliv.

Något som vi fått vänja oss vid den här säsongen är alla byten. Där Wenger väntade länge (ibland för länge enligt vissa) har vi set flera dubbelbyten och tidiga byten redan i paus från Emery. Enligt en uträkning från Arsenal har laget tagit 17 poäng från 32 byten som Emery gjort.

- Varje spelare vill spela i 90 minuter men som tränare är det viktigt att jag använder spelarna när de är som bäst, säger Emery själv. Ibland kan det vara att spela 90 minuter men ibland kanske de behöver börja på bänken. Att övertala spelaren om det är dock väldigt svårt.

- När jag pratade om två av våra viktiga anfallare, Lacazette och Aubameyang, så anser jag att vi ibland är bäst med dem tillsammans, men ibland gör vi bättre matcher med bara en av dem på planen, och att någon av dem kan förändra en matchbild om de kommer in från bänken. 

- Det är för att spelidén och spelsystemet hos våra motståndare kan ge oss en idé att spela på ett annat sätt. Att övertala spelaren om det här är det svåraste, men jag är stolt över båda två för de har gjort många mål.

- Det är viktigt för mig att förklara för spelarna hur jag tänker. Det är samma anledning som jag började säsongen med Cech i mål, som gjorde bra saker innan han blev skadad, sen fick Leno chansen som också gav oss flera bra matcher. Nu har vi möjligheten att spela med dem båda två och jag är väldigt stolt över Petr Cech och hur han hanterat situationen. Han håller en hög nivå i Europa League och har hjälpt oss mycket där, han är ett föredöme för andra spelare i laget samtidigt som vi har två bra målvakter att välja mellan.