Medlemmar: 3658 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Reiss Nelson har ställt in siktet på att komma tillbaka till London och slå sig in i Arsenals A-lag.

Nelson: "Arsenal är mitt huvudmål"

mån 17 jun 2019 kl 20:00

Att slå sig in i Arsenals A-lag. Det är Reiss Nelsons stora mål säsongen 19/20. Men först ska yttern spela U21-EM med England.

Reiss Nelson har spenderat säsongen på lån i tyska Hoffenheim. Det blev ett år med både succé och tunga tider. När året i Bundesliga summerades blev det 23 matcher och sju mål i den högsta tyska serien.
Också en cupmatch och fem i Champions League.
- Tyskarna spelar på ett annat sätt. Engelska spelarna vill spela med färr touch, i Tyskland är det mer fysiskt. Det är mycket offensiva löpningar in bakom och in i boxen. Jag är glad att jag fick erfarenheten från spel där, men också glad att vara tillbaka, säger han till Sky.
- Jag lärde mig massor på planen och fick ta hand om en hel del utanför också. Kulturen, svårigheterna med det tyska språket, men när jag sammanfattar det hela så har det varit en bra erfarenhet. Men jag är redo att komma tillbaka.

Målet den kommande säsongen är glasklar.
Nu ska Nelson slå sig in i klubben i hans hjärta.
- Arsenal är mitt huvudmål. Efter EM ska jag tillbaka stark till försäsongsträningen och förhoppningsvis får jag spela för laget jag älskar. Jag har inte snackat med Unai Emery än. Rekryteringsteamet sade att jag behöver koncentrera mig på EM och sen komma tillbaka till Arsenal.

Nelson är just nu i Italien där U21-EM avgörs.
England har Frankrike, Rumänien och Kroatien i gruppen.