Medlemmar: 6154 st.
Visa menyn

Foto: Youtube

Här vandrar Osei-Tutu av planen efter att ha blivit rasisktiskt påhoppad i en träningsmatch mot St Gallen.

Osei-Tutu: "Jag är väldigt besviken"

ons 10 jul 2019 kl 18:43

Jordi Osei-Tutu blev rasistiskt påhoppad igår kväll när Bochum spelade träningsmatch. Nu berättar Arsenalspelaren om vad som hände.

Det var under gårdagens träningsmatch mellan Bochum och schweiziska St Gallen som Jordi Osei-Tutu fick utstå rasistiska påhopp på planen. Osei-Tutu är utlånad under säsongen till den tyska andraliga-klubben.
I slutet av den första halvlek sätter sig försvararen ner mitt planen (video här). Domaren blåser av. Då reser sig Osei-Tutu och pekar på en motståndarspelare. Sen vandrar han ilsket och ledsen av planen.
Han spelade dock vidare i den andra halvleken innan han byttes ut efter 60 minuters spel. St Gallen vann matchen med 3-0.

Idag har Arsenal, Bochum och St Gallen fördömt det som hände.
Osei-Tutu säger:
- Jag är väldigt besviken över det som hände. Ingen ska någonsin behöva bli diskriminerad och det verkligen svårt att förstå hur en annan fotbollsspelare kan uppträda på ett så respektlöst sätt. Arsenal och VfL Bochum har stöttat mig på ett fantastiskt sätt och jag hoppas att vi kan visa att rasism inte har någon plats inom fotbollen.