Medlemmar: 3916 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Italien nästa för Mkhitaryan.

Mkhitaryan klar för Roma på lån

mån 2 sep 2019 kl 20:53

Henrikh Mkhitaryan lämnar Arsenal för spel i Roma. Det handlar om ett säsongslån.

Affären blev klar nu ikväll. Mkhitaryan, som kom till Arsenal när Alexis Sanchez gick till Manchester United i januari 2018, kommer att spendera hela säsongen på lån i Roma.
Enligt BBC så betalar italienarna hela mittfältarens lön och även en avgift som sägs vara på runt 3 miljoner Euro.
Det ska dock inte finnas med någon köpklausul eller krav på köp efter säsongen.

Armeniern, som hoppade in mot Tottenham igår, har spelat 59 matcher so far för Arsenal. Nio mål och 13 assist har det blivit för 30-åringen.

Kommentarer

Bild för Ulf Henningsson

Rätt att han lämnar. Har inte imponerat tiden han har varit hos oss

Bild för Elias Bard

Nae har han glänst nån match? 

Mer utrymme för Nelson perfekt!

AFC

Bild för Sral

Hans debut hade han väl tre assists och han hade en period på några veckor förra säsongen då han var riktigt bra, men han har ju varit väldigt ojämn. Rätt för både honom och oss, detta. Hoppas det går bra i Roma. :-)

Bild för Roger Ingemarsson

En " hackkyckling" mindre, vem blir nästa månne, Xaka kanske, alla har vi hatobjekt eller hur?

Bild för Jonas S

Jag minns hans helt sjuka Dortmund-säsong när han gjorde 23 mål och 32 assist. Det var något av det bästa jag sett av en playmaker i form av poäng i alla fall. Helt sjukt effektiv den säsongen.

Jag tror han förstörde sin karriär rätt rejält av att ha Mino Raiola som agent. Blev lurad till United där han tappade flytet helt. Som typ alla andra spelare dom värvat senaste åren. Han är väl nästan en av deras mer lyckade värvningar..

Tycker inte han varit fullt så värdelös i Arsenal som vissa verkar tycka. Han har haft en funktion i laget och truppen. Men inte så mycket mer än så kanske. Han har varit helt otroligt ojämn minut för minut många gånger.

twitter.com/StockholmGooner

Bild för Sral

Ja, det har varit frustrerande att han varit så ojämn, men han har också gjort en del aktioner som hade kunnat gå bättre och han jobbar mer hemåt och hjälper ytterbacken mer än en sådan som Pepe. 

Roger, ja, det verkar bli Xhaka som blir nästa hackkyckling. Det verkar alltid finnas någon. Synd. :-/

(Visst, Xhaka har en del frustrerande sidor, han är knappast perfekt, men jag tror han är en bra ledare och är viktig för vår speluppbyggnad. På sikt kommer han säkert fasas ut, men den här säsongen lär Granit spela mycket)

Bild för Marcus Szabo

Sral och Roger. Jag tror inte det handlar om hackkycklingar. Jag hatar inte på t.ex. Mustafi eller Iwobi som så många gjorde. Så länge en spelare försöker och sliter så kan man inte hata. Om en spelare börjar tappa sitt spel och dessutom ger ett uppgivet uttryck, tittar bl.a. på Özil och Mkhitaryan är det en annan sak. Jag tänker alltid att om en spelare är ur form eller inte vän med bollen, ja då får denne jobba desto hårdare och kompensera genom ren kämpa-anda. Klarar de inte det, då ska managern ta ut spelaren omedelbart.

Gällande just Xhaka har jag haft samma känsla sen dag ett. Han är långsam med boll, aningen nonchalant, har en bra vänsterfot 1 gång på 10 försök. Men det man inser när man granskar honom och hans stats är att han kostar oss väldigt mycket i viktiga matcher. Han, ensam har varit anledningen till många poängtapp genom åren och det värsta är att han gör exakt samma saker nu som för 3 år sedan. Han är en riskspelare. Det är oacceptabelt. Tycker INTE han ska vara ledare och bör i bästa fall vara backup på bänken. Vi ska ha mer solida mittfältare på plan än Xhaka.

Bild för Sral

Kan köpa ditt resonemang, Marcus. Spelare som Iwobi och Mustafi försöker, och i Iwobis fall tror jag han kan bli en riktigt bra spelare. 

Granskar man Xhakas stats ser man också att han har många lyckade brytningar och passningar per match, så helt hemskt är det inte, men idiotiska tilltag som straffen har han också i sin arsenal (fniss!). Kan mycket väl tänka mig att han kommer att fasas ut till förmån för t ex Willock och Guendouzi, men den här säsongen lär han spela mycket. 

Bild för Purple

Äntligen!!!

Bild för Joacim Nyberg

Grejen e ju sral aTT det inte spelar nån roll om xhaka slår ett par bra passningar.. misstagen han gör kostar för mkt!! Och e som Marcus säger oacceptabelt! Hans misstag e skillnaden på Champions league eller inte! jag bara längtar innerligt tills jag slipper se han i en arsenal elva!

Bild för Sral

Grejen är ju Joacim att det inte är så enkelt att en spelare bär ansvaret för våra defensiva brister. Det har sett likadant ut nu i så många år att det inte håller att skylla på någon enskild. 

Bild för Joacim Nyberg

Har aldrig påstått aTT det bara e hans fel men han e en av anledningarna! Sen gör han bra grejer ibland men han gör alldelles för många dåliga. Vi har fortfarande kvar ett par st spelare som behövs bytas ut men känns som att vi tog ett bra steg på vägen denna sommaren. 

Bild för Sral

Ja, alltså, det kan mycket väl vara så att Xhaka behöver bytas ut, men det kommer inte ske på direkten. Vi ser ju att Emery gärna spelar Xhaka, och det får vi nog helt enkelt leva med. Förhoppningen är ju att sådana som Guendouzi och Willock utvecklas. Torreira också egentligen. 

Xhaka ensam är inte skillnaden mellan en CL-plats och inte. Förra säsongen kastade vi bort mer än en chans till det. 

Bild för Jonas Eriksson

Jo Xhaka kan faktiskt ensam vara skillnaden mellan en CL eller inte. Och vill man påstå att man hackar bara för att man gett upp hoppet om en spelare så ja då är väll jag en av dom då tyvärr. Men bara för den saken så HATAR jag inte Xhaka. Ja vill bara att han inte ska spela i vår första elva. Och den dagen han väljer att gå til en annan klubb så kommr jag att ÄLSKA Xhaka.

Men som du säger sral. Han kommer säkert få mycket speltid. Men varför är min fråga? Emery ser nått som inte jag och många fler ser.

 

Bild för Joacim Nyberg

Håller med Jonas. Räknar man ut hur många poäng vi tappar pga hans misstag per säsong så blir det en del tapp. Bara titta på senaste matchen där kosta han oss 2 poäng. Jag hatar inte heller han men vill som ovan inte att han ska spela i arsenal mer.. men som sagt denna säsongen får vi la stå ut med han. Men förstår inte heller vad dom ser i han?