Medlemmar: 4951 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Miki hoppas kunna trivas bättre i Roma än vad han gjorde i England.

"Jag kanske inte passade så bra i England"

tis 10 sep 2019 kl 20:58

Henrikh Mkhitaryan lämnade Arsenal för spel i Roma. Nu säger att armeniern att han kanske inte passade in i Premier League och att chansen att spela i Italien inte gick att nobba.

Direkt efter derbyt mot Spurs dök chansen upp för Henrikh Mkhitaryan att lira resten av säsongen i Roma. Mittfältaren nappade på budet och lånades ut resten av säsongen.
Nu säger armeniern att det var en möjlighet han inte kunde säga nej till.
- Jag tror att jag kanske inte passar så bra i den engelska fotbollen, så den här förändringen var bra. Jag har hört från så många spelare att den italienska ligan är bra och att fotbollen är bra. Den senaste månaden i Arsenal var inte så rolig så det var därför jag sade jag till att komma till Roma och hitta glädjen med att spela fotboll igen, säger Miki.

Om hur det kom sig att Arsenal ville låna ut honom säger han:
- Det är en svår fråga för mig att svara på, jag sitter inte i Arsenals styrelse så jag kan inte säga. Jag tror att det var för att det var min önskan. Jag visste att jag inte skulle få spela så mycket, kanske sitta på bänken som jag gjorde i de tre matcherna före uppehållet. Här (i Roma) skulle jag få chansen att spela. Beslutet var inte lätt för Arsenal men tack vare Romas sportchef och deras ledning kunde det lösas och förhoppningsvis kan jag visa varför de ville ha mig här.

Det sägs att Roma betalar hela Mkhitaryans lön plus en avgift på runt 3 miljoner Euro för säsongslånet.