Medlemmar: 8804 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Granit Xhaka snackar om rollen som kapten för Arsenal.

Xhaka: "Viktigt att spelarna tror på mig"

tor 3 okt 2019 kl 18:19

Förra veckan utsågs Granit Xhaka till Arsenalkapten. Nu säger mittfältaren att han är väldigt stolt över att få leda The Gunners.

Unai Emery har dröjt med beskedet om vem som ska ta över som Arsenalkapten efter Laurent Koscielny, men förra veckan meddelades att det blir Granit Xhaka som får rollen.
Spelarna röstade, men fansen var inte helt nöjda.
Nu har schweizaren snackat om att det är han som ska spela med lagkaptensbindeln på riktigt.
- Jag är väldigt stolt, säger han till Arsenal.com.
- Det gjorde mig väldigt glad. För när jag kom hit så hade jag stor erfarenhet från både landslaget och jag var kapten i Tyskland också. Då fanns det många bra spelare, stora personligheter och det var ett stort steg för mig att vara kapten här också. Nu är jag det och det gör mig stolt att få vara kapten för den här fantastiska klubben.

Att han har spelarnas stöd är viktigt för Xhaka.
- Självklart är det viktigt för mig att de andra spelarna tror på mig och ser hur jag jobbar och hur mycket jag jobbar. Jag är en spelare som vill att alla spelare är med på båten. Vi vinner ihop och förlorar ihop. Vi vinner pokaler ihop och förlorar finaler ihop. Som i Baku.
- Tränaren bad oss skriva ner fem namn på de vi ville ha som kaptener. Allt var diskret. I slutändan tror jag att det var spelarna och självklart tränaren vem som skulle vara förstekapten av de fem.