Medlemmar: 3706 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Unai Emery svarar upp på krtiken han fått senaste tiden.

"Jag har gjort Arsenal mer konkurrenskraftigt"

tor 24 okt 2019 kl 14:37

Kritiken blir större och större. Nu slår Unai Emery tillbaka och säger att Arsenal blivit mer konkurrenskraftigt sedan han tog över.

Efter Arsenal 0-1-förlust mot Sheffield United i måndags kväll har fler och fler uttryckt sin ilska mot Unai Emery. Många har tröttnat på hans fotboll - som man inte tycker varken är utvecklande eller rolig att se på.
Nu säger Arsenaltränaren att fansen behöver komma ihåg vad det var för lag han tog över förra sommaren.
Och att han gjort det mer konkurrenskraftigt.
- Ibland glömmer vi bort och behöver bli påminda. När jag kom hit behövde det här laget bli mer konkurrenskraftigt. Historiskt sett har den här klubben vunnit med 1-0 och varit väldigt konkurrenskraftigt, men det var inte tillräckligt. Sen var det både kreativt och konkurrenskraftigt. När jag kom var det ett kreativt lag, men det var sämre med konkurrenskraftigheten. Det blev bättre förra säsongen där vi gjorde några riktigt bra matcher.

- Den här säsongen är vi inne i en process, men vi behöver tålamod som klubb då vi har nya spelare och unga spelare. Vi bytte tio spelare och är fortsatt konkurrenskraftiga. Vi har kanske tappat lite kreativitet, men jag vet att vi kommer att återhämta oss där.

När Emery fick frågan om han värderar hur laget spelar före resultat säger han:
- Det finns många fans med olika åsikter. En del vill ha mer kreativitet, en del vill ha mer intensitet och energi. Jag vill ha båda, det är min väg. Min idé är att vara konkurrenskraftig med kreativitet. Vår kreativitet är bra ibland, vissa gånger väldigt bra och andra dålig. Vi har tid och vi har väldigt unga spelare som vi ger självförtroende med speltid i Premier League så att de kan komma in i rytmen vi vill. Vi är i en process. Vårt jobb är att hitta ett sätt hur vi kan bli bättre i våra sätt, ett är kreativitet. Vi vinner våra hemmamatcher, men jag tror att vi kan vinna och också bli mer klara i hur vi spelar, kanske förbättra vår kreativitet.