Medlemmar: 5368 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Cazorla vill, om han kan, göra en match till på Emirates Stadium innan han slutar.

Cazorla: "Jag saknar allt med Arsenal"

fre 15 nov 2019 kl 11:20

Mot alla odds kom han tillbaka. Nu vill Santi Cazorla hinna med en sak till innan karriären är över. - Jag skulle vilja en gång till på Emirates innan jag slutar, säger han.

Santi Cazorla kan få göra sin 80:e A-landskamp för Spanien ikväll om han får spela i hemmamötet med Malta. Men att mittfältaren över huvud taget spelar fotboll är en ännu större bedrift efter mardrömsskadan som nästan kostade honom foten.
Santi lämnade Arsenal sommaren 2018. Då hade han varit skadad i nästan två år. Det var få som trodde att han skulle kunna komma tillbaka. Men det gjorde spanjoren som lirat så bra för Villarreal att han varit med i de två senaste spanska landslagstrupperna.

34-åringen säger nu i en intervju med Independent att han saknar tiden i Arsenal och att han vill återvända till norra London.
- När du är i en sådan stor klubb som Arsenal så inser du inte alltid vad betyder att vara där förrän du är borta. Jag fick aldrig chansen att säga hej då på riktigt. Det var den största klubben jag spelade för under min karriär och jag saknar allt med Arsenal.
- Jag vet inte vad folk tycker om mig där, du får fråga fansen, men jag skulle vilja tacka alla. Jag skulle vilja spela på Emirates en sista gång innan jag slutar.

- Jag vet inte vad jag kommer göra när karriären är slut. Kanske bli tränare, kanske bli sportchef. Men jag skulle älska att komma tillbaka till Arsenal. Jag bodde i London i sex år och min son älskade att bo där. Vi får se vad som händer i framtiden, om möjligheten att bo där finns.

Cazorla spelade i Arsenal mellan 2012 och 2018. Han gjorde sin sista match mot Ludogorets i Champions League hösten 2016. Totalt blev det 180 matcher och 29 mål för spanjoren.