Medlemmar: 8910 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Leno verkar helnöjd med Mikel Artetas jobb i klubben.

Leno: "Vi var inte ett lag tidigare"

fre 7 feb 2020 kl 22:22

Bernd Leno säger att det blivit ordning på Arsenal efter att Mikel Arteta tagit över. Samtidigt skickar han en tydlig passning till Unai Emery. - Jag skulle inte säga att det var en röra tidigare, men det var lite förvirrande.

Unai Emery ledde Arsenal i ett och ett halvt år. Sen blev de dåliga resultaten för mycket och spanjoren fick sparken. Fredrik Ljungberg tog över en kort tid innan Mikel Arteta fick jobbet.
Nu har keepern Bernd Leno berättat hur han ser på bytet, hur det var under Emery och hur Arteta är.
- Under den här korta tiden har han haft stor påverkan, säger Leno.
- Du kan se det på intensiteten på vårt spel. Men också strukturen och mentaliteten över hela banan.

Tysken riktar också rätt så hård kritik mot Unai Emery när han jämför hur det är nu mot hur det var tidigare.
- Jag skulle inte säga att det var en röra tidigare, men det var lite förvirrande. Alla gjorde olika saker. Vi var inte ett lag, inte i omklädningsrummet, inte på planen och det kunde man se.
- När Mike kom in förändrades det helt. Från första dagen. Han snackade inte så mycket taktik, han pratade om hur vi uppförde oss i omklädningsrummet. Han sade till oss att vi behöver vara mer professionella, mer som ett lag. Det har nog inte bara med att göra vad han lärde sig av Pep Guardiola. När du pratar med alla som jobbat med honom så säger de hur smart han är taktisk och han är på att göra spelare bättre.