Medlemmar: 6580 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Nicolas Pepe firar efter en briljant insats

Pepe briljerade när Arsenal krossade Newcastle

sön 16 feb 2020 kl 19:59

Efter en sömnig första halvlek vaknade Arsenal. Nicolas Pepe producerade två assist och ett mål när Arsenal vann med hela 4-0 mot Newcastle.

Fakta

Första halvlek:
9: Gult kort Xhaka

Andra halvlek:
54: Mååål 1-0 Aubameyang!!!
57: Mååål 2-0 Pepe!!!
82: Gult kort Saka
82: Byte Ceballos ut och Saka in
85: Byte Nketiah ut och Lacazette in
90: Mååål 3-0 Özil
90+1: Byte Özil ut Willock in
90+5: MÅÅL 4-0 Lacazette!!!

Första halvlek:

Lacazette har haft det tufft med poängskörden på sistone, och nu efter vinter-lovet fick fransmannen starta på bänken till förmån för Nketiah. Ceballos fick även han sin första ligastart under Arteta - och spanjoren gjorde avtryck direkt från sitt mittfältsposition. Ceballos vred, vände och slog ett par fina framåtpassningar, något som vi kanske inte varit allt för bortskämda med den senaste perioden. Arsenal hade ett stort övertag i bollinnehav i inledningen och Newcastle fick ligga på kontring. Men det var bortalaget som fick matchens första riktigt farliga chans. Longstaff drog till från utanför straffområdet och Ceballos fick ett huvud på bollen som höll på att ställa Leno i målet. Men Tysken hann byta riktning och styra ut till hörna. Nästan direkt efter fick Joelinton läget för 0-1, men han bommade ett inspel från ett par meter.  

Arsenals första halvfarliga chans fick Bukayo Saka. Engelsmannen samspelade fint med Auba och försökte skruva in den i bortre krysset - men skottet gick utanför. Bortalaget tilläts med dryga halvtimmen spelad att ta sig mer in i matchen. Främst på grund av diverse misstag, med Bellerin som visade vägen fram. 

Arsenal hade ett par skottförsök genom Nketiah, Aubameyang och Pepe, men inget lyckades. Framåt slutet fick Mustafi ett läge efter lite kaos på en hörna, men tyskens skott gick inte förbi Newcastles försvar. Nej, första halvlek blev inget strålande. Ett par fina sekvenser offensivt, lite slarv bakåt och lika-läge i matchen - med andra ord det vi vant oss vid på sistone. 

Andra halvlek:

Arsenal började andra halvlek som den första slutade, med ett litet övertag. Och efter ett par minuter höll det på att bära frukt. Pepe vred och vände bort sin gubbe, spelade fram till Nketiah som fick bollen lite bakom sig men drog till. Ribbträff. Minuterna senare smällde det dock. Nicolas Pepe får bollen på kanten, trampar in och lgger in en hög boll på Aubameyang som nästan helt ostört för nicka in 1-0. 

Minuterna senare gör Bukayo Saka bort två Newcastle-gubbar med en strålande fin tunnel. Bollen spelas in till straffpunkten där Nicolas Pepe väntar och gör 2-0. Mål och assist på mindre än fem minuter - Pepe är klart godkänd i andra halvlek, än så länge. Det höll faktiskt på att bli till ännu en assist för Ivorianen när han minuten senare spelade fram Nketiah, men ynglingen såg förvirrad ut och tappade sitt läge. 

Newcastle är oerhört nära en reducering strax därpå, men avslutet styrs undan av Luiz. Andra halvleks inledning var händelserik, minst sagt. 

Xhaka gick ner för räkning efter 70-minuters spel och matchen pausades något. Mittfältaren reste sig dock upp med lite hjälp efter ett tag och kunde spela vidare. Piggast efter avbrottet var Saint-Maximin som terroriserat Bellerin på sin kant. Fransmannen drog till och träffade stolpen. 

Matchen fick ett par olika avbrott för en del smällar. Newcastle såg ut att inse att matchen var förlorad och Arteta gjorde ett par byten. Lacazette ersatte Nketiah, och lite vila från startelvan visade sig göra susen. Lacazette fick bollen i boxen, men felvänd tråcklade han den vidare till Özil som drog av ett mesigt avslut. Men Dubravka i Newcastle-buren fumlade in bollen bakom sig på något vis. En tavla. Men det tar vi gärna, för nu är det positiv målskillnad på kontot. 

Lacazette var dock inte nöjd med bara en assist. Willock till Pepe som spelar in bollen till Lacazette som gör ett mycket efterlängtat mål. Lacazette var glad. Så glad att det firades så länge att domaren faktiskt fick säga till att det var dags att sluta - så att matchen kunde blåsas av. En övertygande seger - efter en strålande andra halvlek.

Tre tankar om matchen

Sakas poängskörd fortsätter
När båda ordinarie vänsterbackarna gick sönder fick Bukayo Saka som bekant kliva ner och ta över. En 18-årig vänsterytter från akademin, alltså inte ens en del av A-laget. Men såhär med facit i hand så får man säga att det har fungerat otroligt bra. Engelsmannen har inte bara lyckats anpassa sig som vänsterback fint, utan även levererat en hel del poäng. Det har blivit hela åtta assist, vilket är mer än någon annan spelare i truppen. Idag var han väldigt bra igen. De offensiva räderna på vänsterkanten tillåter Auba att smyga lite mer in i mitten, och inspelen fortsätter att ge mål. Hatten av.

Tack Dubai - typ
När jag kom hem från Dubai var jag visserligen solbränd, men sliten och avsevärt mycket fattigare än när jag åkte dit. När Arsenal åkte till Dubai kom de hem med ny energi, mer ork och en målskörd vi inte sett sedan Standard Liege besökte oss i oktober. Första halvlek var kanske inte det roligaste man sett, men i andra halvlek hade vi ork, vilja och fortsatte trycka på matchen igenom. Så har det inte varit tidigare. Det har under hösten och vintern sett ut som att laget inte tränat kondition nog och tappat all ork och släppt in motståndarna allt för ofta. Idag är vi överlägsna i andra halvlek. Newcastle är chanslösa - bortsett från ett stolpskott. Offensivt gör vi en strålande match - och defensivt höll vi nollan. Det här med vinterlov är en fantastisk uppfinning.

Äntligen x5
Äntligen kan man titta i tabellen och slippa se att Arsenal är på negativ målskillnad
Äntligen vinner vi i ligan igen - och det övertygande
Äntligen får vi se vad Pepe går för när han har en bra match igen
Äntligen börjar vi kanske röra oss uppåt i ligan
Äntligen fungerar offensiven rakt igenom

Spelarbetyg

Bernd Leno 6
Gör de räddningar han ska, men lite väl skakig på fötterna. Hade inte mycket att göra i andra halvlek.

Hector Bellerin 4
Det enda tråkiga i matchen. Såg allt för ofta slarvig, slapp och fick stryk konstant av Saint-Maximin i löpningar på sin kant. Behöver nog skolas lite av Mertesacker nu, för om inte farten längre finns i benen behöver han bli bättre i positionsspelet. 

Shkodran Mustafi 6
Hade någon felpass i första, men vann väl allt i luften och såg stabil ut. Fungerar bra med Luiz.

David Luiz 6
Stabil, bra och håller nollan med försvaret.

Bukayo Saka 8
Ny assist och fantastiskt fin i offensiven. Vi har en riktigt fin framtid på vänsterkanten.

Dani Ceballos 8
Kanske är något för snäll, men det får man vara när vi för en gångs skull vinner. Ceballos är speciellt fin i andra halvlek och är en av få mittfältare som konstant vill framåt. En tydlig uppgradering från Guendouzi som vi är vana vid att se bredvid Xhaka. Kan vi få se Ceballos prestera på det här viset under Arteta är det bara att punga upp under sommaren. 

Granit Xhaka 6
Larvigt gult kort efter bara ett par minuter. Blev ganska anonym och höll sig ganska lugn resten av matchen. Godkänd.

Nicolas Pepe 9
hade det varit en bättre första halvlek hade det varit 10. För i andra är han helt överlägsen. Två assist, ett mål och bud på mer poäng med fina framspelningar. Mycket kul att se

Mesut Özil 8
Bra i första halvlek, ännu bättre i andra. Får krydda insatsen med ett mål - som ju är en tavla av keepern. 

Pierre-Emerick Aubameyang 7
Gör mål och en klart godkänd insats. Lite väl anonym i första halvlek, men 

Eddie Nketiah 6
Det går väl inte engelsmannens väg helt och hållet idag. Fick två lägen men lyckades inte göra något av det. Visade bitvis på sin kvalitet.

Inhoppare:

Alexandre Lacazette 7
Tyckte det var så kul att göra mål att domaren behövde säga till att det var dags att sluta jubla. Fick även en assist med sig. Gjorde mer poäng på 15 minuter än på många tidigare matcher.

Lucas Torreira 6
Höll koll så att vi inte släppt till något defensivt. Fin solbränna.

Joe Willock -
Spelade för lite för att få betyg

Kommentarer

Bild för Andreas Candert

Åå som vi har väntat :) 

Bild för Thomas Jotarv

Go Gunners. Nu tittar vi uppåt i tabellen.

Bild för Ulf Åkermark

äntligen visar dom klass.Newcastle är väl inte den bästa värdemätaren men har ju spelat sämre mot såna lag.nu är det på torsdag det gäller att visa samma go.COYG

Bild för Torbjörn Nylin

Äntligen, vi håller på att få vårat Arsenal tillbaka. Bra betyg förutom på Eddie 2:a enligt mig. Skönt att Laca fick göra mål. Men borta vill jag se Auba centralt med Pepe och Martinelli på kanterna

Captain Tony A på Twitter 

Bild för Jakob Eneman

Bara jag som tyckte özil inte var bra? Varje gång han kom fram till sista tredjedelen så fattade han fel beslut hela tiden. Det är absolut inte den özil vi är vana att se. En bra mezut ska hitta dem där fina passningarna igenom backlinjen och alltid fatta rätt beslut.

Bild för daddy dj

Jag gläds åt 2 spelare, Pepe och Mustafi  speciellt Mustafi, så mycket skit som han har fått men jag tycker han bara blir bättre och bättre. 9

Bild för Erik Skogsberg

Det är så skönt att vi vann så klart och jag imponeras också av Mustafi och Xhaka som efter allt de fått utstå är kvar och presterar så bra.

Bild för Patrik Karlsson 2

Nketiah samma betyg som Xhaka? Max en 2a för Eddie och Xhaka tycker jag gör en riktigt bra match, långt ifrån anonym. Deltar och har mycket boll i varje speluppbyggnad och balanserar mittfältet, gör sig spelbar hela tiden, slår även många bra öppnande längre låga passningar framåt. I första tycket jag Xhaka, Özil och Saka är de bästa, även Ceballos gör en del bra. Auba var väl inte anonym i första, tyckte han sprang och hade mycket boll men han kunde inte uträtta någonting. Tappade boll, felpass och slarviga avslut. I andra gör han ett viktigt och snyggt mål och räddar upp det och kanske är värd en 5:a! Pepe riktigt bra i andra, spelar enklare med mindre tillslag och värderar bättre när han ska dribbla eller passa. Kan han fortsätta så blir han giftig, hoppas det lossnar! Det blev mer löpningar och rörelse i andra och vi lät bollen gå, kul att se. Ceballos, Özil bra. Backlinjen stabil förutom Bellerin, Saka var grymt bra! Härligt med en seger!

Bild för Ulf Henningsson

Håller med vad ni skriver ang spelarna och deras poäng. När det gäller Mustafi har jag oxå varit negativ till honom. Alltid rusat på,inte tänkt hur han skall gör och många gånger har det blivit mål bakåt på grund av det. Nu är han lugnare i sitt spel,tänker innan han gör något och jag tror dom har drillat positionsspel med ALLA försvarare. Tycker han har gjort många bra matcher

Bild för Sral

Älskar att ha fel ibland. Jag satt och svor och frustade över Pepe, men så lossnade det för honom. Så himla viktigt, inte bara med en seger, utan också att vi fortsatte spela och att göra mål! Jag kan fan inte minnas senast vi vann stort i Premier League, var det Fulham borta kanske? Publiken sjöng "we've got our Arsenal back!" och tog ut saker alldeles för mycket i förskott. 

Bild för Joacim Nyberg

Man har hela tiden sett att det finns en lirare i pepe man har bara väntat på att det ska lossna! Så jäkla gött att det gjorde det igår. tycker özil gör sin bästa match på länge med bara hoppas han kan göra det igen nu. Men Eddie har en bit kvar det syntes igår. Tycker vi ska lira med Martinelli , Auba , Pepe det e våran bästa trio i fram enligt mig. Sen måshe jag bara höja saka med vilken lirare han redan e! se till att signa han på ett nytt kontrakt nu

Bild för Sral

Man ser ju att Pepe har skills, men jag tycker han har krånglat till det och framförallt försökt göra för mycket på egen hand...liksom en lyxlirare. Men hoppas verkligen att det lossnar nu. Hans poängproduktion ser redan nu respektabel ut för att vara en första säsong. 

Älskar Saka. Och vem vet, kanske vänsterback är där han ska spela? Han har väl gjort det som junior också. 

Bild för Glenn

Gillar att Pepe inte är självisk av sig. Lätt att bli det som rekorddyr värvning som underpresterat. Han är fortfarande för loj. Iaf i första. I andra lossnade det.

Tycker Ceballos överglänste Özil. Han vågar slå lite längre passningar med rätt adress. Blir för pluttigt ned Özil ofta.

Skönt att Guendouzi var petad. Undrar när han får spela igen? Bråk med Arteta o storseger utan honom. Säljs i sommar?

In Arteta we trust!

Bild för Jakob Eneman

Only Granit Xhaka (10.8km) covered more distance than Mesut Özil (10.7km) of any Arsenal player today.

Bild för Joffe Auba

Instämmer! Tappar boll alldeles för ofta o ger motståndarna omställningar! Tydligt att betygsättningen är helt individuell;-)

Pepe, Saka o Musse var grymma! Ledde oss till underbar seger:-)

Invincibles!!

Bild för Sral

Vad är det med Guendouzi-hatet? Måste det alltid finnas någon att hata? Nu har man släppt Mustafi och Xhaka, då är det Guendouzis tur. Ja, det var rätt att peta honom om ryktet om bråk med Arteta stämmer och ja, han var dålig mot Burnley, men som alla unga spelare får man ta att det är ojämnt ibland, och det är också bra att matcha dem försiktigt samt dra tydliga gränser.