Medlemmar: 4433 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Nicolas Pepe firar efter en briljant insats

Pepe briljerade när Arsenal krossade Newcastle

sön 16 feb 2020 kl 19:59

Efter en sömnig första halvlek vaknade Arsenal. Nicolas Pepe producerade två assist och ett mål när Arsenal vann med hela 4-0 mot Newcastle.

Fakta

Första halvlek:
9: Gult kort Xhaka

Andra halvlek:
54: Mååål 1-0 Aubameyang!!!
57: Mååål 2-0 Pepe!!!
82: Gult kort Saka
82: Byte Ceballos ut och Saka in
85: Byte Nketiah ut och Lacazette in
90: Mååål 3-0 Özil
90+1: Byte Özil ut Willock in
90+5: MÅÅL 4-0 Lacazette!!!

Första halvlek:

Lacazette har haft det tufft med poängskörden på sistone, och nu efter vinter-lovet fick fransmannen starta på bänken till förmån för Nketiah. Ceballos fick även han sin första ligastart under Arteta - och spanjoren gjorde avtryck direkt från sitt mittfältsposition. Ceballos vred, vände och slog ett par fina framåtpassningar, något som vi kanske inte varit allt för bortskämda med den senaste perioden. Arsenal hade ett stort övertag i bollinnehav i inledningen och Newcastle fick ligga på kontring. Men det var bortalaget som fick matchens första riktigt farliga chans. Longstaff drog till från utanför straffområdet och Ceballos fick ett huvud på bollen som höll på att ställa Leno i målet. Men Tysken hann byta riktning och styra ut till hörna. Nästan direkt efter fick Joelinton läget för 0-1, men han bommade ett inspel från ett par meter.

Arsenals första halvfarliga chans fick Bukayo Saka. Engelsmannen samspelade fint med Auba och försökte skruva in den i bortre krysset - men skottet gick utanför. Bortalaget tilläts med dryga halvtimmen spelad att ta sig mer in i matchen. Främst på grund av diverse misstag, med Bellerin som visade vägen fram.

Arsenal hade ett par skottförsök genom Nketiah, Aubameyang och Pepe, men inget lyckades. Framåt slutet fick Mustafi ett läge efter lite kaos på en hörna, men tyskens skott gick inte förbi Newcastles försvar. Nej, första halvlek blev inget strålande. Ett par fina sekvenser offensivt, lite slarv bakåt och lika-läge i matchen - med andra ord det vi vant oss vid på sistone.

Andra halvlek:

Arsenal började andra halvlek som den första slutade, med ett litet övertag. Och efter ett par minuter höll det på att bära frukt. Pepe vred och vände bort sin gubbe, spelade fram till Nketiah som fick bollen lite bakom sig men drog till. Ribbträff. Minuterna senare smällde det dock. Nicolas Pepe får bollen på kanten, trampar in och lägger in en hög boll på Aubameyang som nästan helt ostört för nicka in 1-0.

Minuterna senare gör Bukayo Saka bort två Newcastle-gubbar med en strålande fin tunnel. Bollen spelas in till straffpunkten där Nicolas Pepe väntar och gör 2-0. Mål och assist på mindre än fem minuter - Pepe är klart godkänd i andra halvlek, än så länge. Det höll faktiskt på att bli till ännu en assist för Ivorianen när han minuten senare spelade fram Nketiah, men ynglingen såg förvirrad ut och tappade sitt läge.

Newcastle är oerhört nära en reducering strax därpå, men avslutet styrs undan av Luiz. Andra halvleks inledning var händelserik, minst sagt.

Xhaka gick ner för räkning efter 70-minuters spel och matchen pausades något. Mittfältaren reste sig dock upp med lite hjälp efter ett tag och kunde spela vidare. Piggast efter avbrottet var Saint-Maximin som terroriserat Bellerin på sin kant. Fransmannen drog till och träffade stolpen.

Matchen fick ett par olika avbrott för en del smällar. Newcastle såg ut att inse att matchen var förlorad och Arteta gjorde ett par byten. Lacazette ersatte Nketiah, och lite vila från startelvan visade sig göra susen. Lacazette fick bollen i boxen, men felvänd tråcklade han den vidare till Özil som drog av ett mesigt avslut. Men Dubravka i Newcastle-buren fumlade in bollen bakom sig på något vis. En tavla. Men det tar vi gärna, för nu är det positiv målskillnad på kontot.

Lacazette var dock inte nöjd med bara en assist. Willock till Pepe som spelar in bollen till Lacazette som gör ett mycket efterlängtat mål. Lacazette var glad. Så glad att det firades så länge att domaren faktiskt fick säga till att det var dags att sluta - så att matchen kunde blåsas av. En övertygande seger - efter en strålande andra halvlek.

Tre tankar om matchen

Sakas poängskörd fortsätter
När båda ordinarie vänsterbackarna gick sönder fick Bukayo Saka som bekant kliva ner och ta över. En 18-årig vänsterytter från akademin, alltså inte ens en del av A-laget. Men såhär med facit i hand så får man säga att det har fungerat otroligt bra. Engelsmannen har inte bara lyckats anpassa sig som vänsterback fint, utan även levererat en hel del poäng. Det har blivit hela åtta assist, vilket är mer än någon annan spelare i truppen. Idag var han väldigt bra igen. De offensiva räderna på vänsterkanten tillåter Auba att smyga lite mer in i mitten, och inspelen fortsätter att ge mål. Hatten av.

Tack Dubai - typ
När jag kom hem från Dubai var jag visserligen solbränd, men sliten och avsevärt mycket fattigare än när jag åkte dit. När Arsenal åkte till Dubai kom de hem med ny energi, mer ork och en målskörd vi inte sett sedan Standard Liege besökte oss i oktober. Första halvlek var kanske inte det roligaste man sett, men i andra halvlek hade vi ork, vilja och fortsatte trycka på matchen igenom. Så har det inte varit tidigare. Det har under hösten och vintern sett ut som att laget inte tränat kondition nog och tappat all ork och släppt in motståndarna allt för ofta. Idag är vi överlägsna i andra halvlek. Newcastle är chanslösa - bortsett från ett stolpskott. Offensivt gör vi en strålande match - och defensivt höll vi nollan. Det här med vinterlov är en fantastisk uppfinning.

Äntligen x5
Äntligen kan man titta i tabellen och slippa se att Arsenal är på negativ målskillnad
Äntligen vinner vi i ligan igen - och det övertygande
Äntligen får vi se vad Pepe går för när han har en bra match igen
Äntligen börjar vi kanske röra oss uppåt i ligan
Äntligen fungerar offensiven rakt igenom

Spelarbetyg

Bernd Leno 6
Gör de räddningar han ska, men lite väl skakig på fötterna. Hade inte mycket att göra i andra halvlek.

Hector Bellerin 4
Det enda tråkiga i matchen. Såg allt för ofta slarvig, slapp och fick stryk konstant av Saint-Maximin i löpningar på sin kant. Behöver nog skolas lite av Mertesacker nu, för om inte farten längre finns i benen behöver han bli bättre i positionsspelet.

Shkodran Mustafi 6
Hade någon felpass i första, men vann väl allt i luften och såg stabil ut. Fungerar bra med Luiz.

David Luiz 6
Stabil, bra och håller nollan med försvaret.

Bukayo Saka 8
Ny assist och fantastiskt fin i offensiven. Vi har en riktigt fin framtid på vänsterkanten.

Dani Ceballos 8
Kanske är något för snäll, men det får man vara när vi för en gångs skull vinner. Ceballos är speciellt fin i andra halvlek och är en av få mittfältare som konstant vill framåt. En tydlig uppgradering från Guendouzi som vi är vana vid att se bredvid Xhaka. Kan vi få se Ceballos prestera på det här viset under Arteta är det bara att punga upp under sommaren.

Granit Xhaka 6
Larvigt gult kort efter bara ett par minuter. Blev ganska anonym och höll sig ganska lugn resten av matchen. Godkänd.

Nicolas Pepe 9
hade det varit en bättre första halvlek hade det varit 10. För i andra är han helt överlägsen. Två assist, ett mål och bud på mer poäng med fina framspelningar. Mycket kul att se

Mesut Özil 8
Bra i första halvlek, ännu bättre i andra. Får krydda insatsen med ett mål - som ju är en tavla av keepern.

Pierre-Emerick Aubameyang 7
Gör mål och en klart godkänd insats. Lite väl anonym i första halvlek.

Eddie Nketiah 6
Det går väl inte engelsmannens väg helt och hållet idag. Fick två lägen men lyckades inte göra något av det. Visade bitvis på sin kvalitet.

Inhoppare:

Alexandre Lacazette 7
Tyckte det var så kul att göra mål att domaren behövde säga till att det var dags att sluta jubla. Fick även en assist med sig. Gjorde mer poäng på 15 minuter än på många tidigare matcher.

Lucas Torreira 6
Höll koll så att vi inte släppt till något defensivt. Fin solbränna.

Joe Willock -
Spelade för lite för att få betyg