Medlemmar: 6580 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Arteta och Auba kunde fira tre välbehövliga poäng efter 4-0 mot Newcastle.

"Jag är väldigt nöjd med segern"

mån 17 feb 2020 kl 01:20

Starten var inte bra - men sen small det till. Mikel Arteta kunde fira sin andra ligavinst som Arsenaltränare.

Arsenal har bara vunnit en ligamatch under Mikel Arteta ledning. Men idag kom en till trepoängare när Newcastle United kunde besegras med 4-0.
- Vi har pratat om att vi behöver omvandla detta oavgjorda matcher till vinster och vilka grejer som vi kunde förbättra så att vi kunde ta fler poäng. Det var väldigt viktigt i den första matchen på hemmaplan efter uppehållet att få självförtroende som vi fick idag. Jag är väldigt nöjd med segern.

Men inledningen var knackig och gästerna var väl så mycket med i matchen. Det var först i slutet av första halvlek som Arsenal kunde ta över. De vinstgivande målen kom direkt i andra.
- Vi hade det svårt första 20-30 minuterna skulle jag säga. De var väldigt kompakta och bra organiserade. Vi pratade före matchen att man kan bli frustrerad och börja jaga lösningar och när det händer jobbar inte laget tillsammans och det blir en svängig match. De är så bra med Joelinton som håller i bollen och deras yttrar som löper. Jag gillade inte den matchbilden. Efter en halvtimme så började vi kontrollera spelet mycket bättre. Vi kom in i sista tredjedelen mycket oftare och i andra ändrade vi några saker och höll ihop mycket bättre. Det gav oss kontroll över matchen på mycket mer effektivt sätt.