Medlemmar: 6581 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Arteta verkar inte nöjd med Guendouzis inställning och prestation på träning. Därför var han petad igår.

Därför petades Guendouzi

mån 17 feb 2020 kl 13:27

Han har spelat hela tiden under säsongen, men igår var Matteo Guendouzi petad. Nu snackas det mycket om varför och att han haft ett bråk med Arteta i Dubai.

Matteo Guendouzi har i det stora hela varit en startspelare för Arsenal den här säsongen. Men igår mot Newcastle var han inte ens med i matchtruppen och när Mikel Arteta fick frågan om varför efter 4-0-segern sade han:
- Anledningen är att andra spelare, som jag ser det, tränar bättre, uppför sig bättre och är bättre lämpade för att leverera det vi vill på planen.

Idag skriver flera engelska tidningar att Arteta är missnöjd med Guendouzis attityd och att det ska ha blivit någon form av bråk mellan mittfältaren och Arsenals tränare under lägret i Dubai.
Telegraph rapporterar att tjafset ska ha börjat på träningsplanen och sedan fortsatt på hotellet.
Även Mirror och Daily Mail skriver om att anledningen till att Guendouzi petats var för att Arteta är missnöjd med hans inställning.

Spanjoren poängterade tydligt efter matchen igår att det gäller att prestera på träningen för att få spela.
- Budskapet är väldigt tydligt, de som tränar som de gör och att jag ser att de har förmågan, kvaliteten och hungern så kommer de spela.

Kommentarer

Bild för daddy dj

Bra att Arteta stämmer i bäcken,helt rätt att ställa över spelare som inte rättar in sig. Vad som hänt vet man förstås inte men det spanska temperamentet som krockar med det franska kanske.

Bild för setras

Bara titta på hans senaste prestationer på planen också, dom som spelar gör det betydligt bättre än honom på den positionen. Bra breddspelare att ha i cuper och mot sämre motstånd men långt ifrån en startspelare i PL. Borde lånas ut tillsammans med Niles för att slipa bort juniortendenserna. 

twitter: @theeriknicklas

Bild för David Pearson

Underbart att Arteta inte är rädd för att peta spelare. Oavsett så går Torreira, Xhaka och Ceballos långt före Guendouzi. Det bästa vore att låna ut han nästa säsong till ett bottenlag i PL. 

Bild för Elias

Bra Arteta, visar var skåpet ska stå, slut med halvmesyr inställning i klubben, gäller hela Arsenal, Arteta ved vad som krävs för att nå absoluta toppskiktet, sen vad som exakt skedde vet vi ju inte. Är enig med ovan, bör lånas ut i sommar för att få erfarenhet. Var ju inte ens med på bänken senast, så något har hänt.

Bild för Sral

Alltså, även Wenger och Emery bänkade spelare som hade bråkat på något sätt. Det är bra av Arteta att markera, men där har det aldrig varit annorlunda heller. Som artikeln säger blev det alltså något bråk mellan Arteta och Guendouzi, det har inte med hans insats t ex i förra matchen att göra.

Förstår inte heller vad en utlåning skulle göra? Killen är 20 år, och att han är ojämn är normalt. Han har gjort enormt bra matcher för oss, men även usla. Sen har han problem med attityden, så var det även innan han kom till oss. Han är för ung och för ojämn för att få spela så mycket som Emery lät honom, men matchas han bättre än så, får vägledning och gränser, så kan han utvecklas till något riktigt bra.