Medlemmar: 8914 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Xhaka hyllar Arteta och njuter av fotbollslivet just nu.

Xhaka: "Jag är väldigt glad att vara tillbaka"

tis 25 feb 2020 kl 20:59

Granit Xhakas höst var ingen hit. Men nu njuter mittfältaren av fotbollslivet under Mikel Artetas ledning.

Det var i hemmamötet med Crystal Palace som allt spårade ut för Granit Xhaka. Det hade gått 60 minuter när Unai Emery bestämde sig för att byta ut mittfältaren. Det stod 2-2 i matchen. Arsenalkaptenen kastade då bindeln på backen, vandrade sakta av planen under burop. Då skrek han "fuck off" och gestikulerade.
Sen tog han av sig tröjan och gick rakt ner i spelartunneln.
Några dagar senare berättade schweizaren om hur han fått motta dödshot och andra påhopp på sociala medier, men han bad aldrig om ursäkt för det som han gjorde på planen och ju längre hösten gick ju närmare en flytt från klubben kom Xhaka.
Allt pekade på spel i Hertha Berlin efter nyår.
Men så kom Mikel Arteta.
Och allt vände.

Nu har Xhaka berättat om spanjorens intåg i klubben och hur det förändrat hans fotbollsliv.
- Det var inte lätt för mig, säger han på Arsenal.com.
- Men det har hänt och jag ser framåt. Jag behöver le lite grann för jag är väldigt, väldigt glad att vara tillbaka och kunna njuta av det som jag gillar bäst, att spela för den här klubben, att spela fotboll. Jag hade ett väldigt bra möte med Arteta tre dagar efter att han kom till klubben. Han sade en massa saker. Jag var väldigt öppen mot honom och han mot mig. Det är alltid bra om tränaren kan skydda dig och prata öppet med mig och de andra spelarna. Jag lär mig massor av honom på varje träning. Han pratar mycket med mig, var jag ska vara och hur jag ska stå. Jag vill ge tillbaka varje gång jag spelar och tränar. Det är det viktigaste för mig.

Arsenal är obesegrat under 2020 med Arteta. Om det säger Xhaka:
- Vi hade tre, fyra månader som inte var bra. Men sedan en månad, 1,5 månad tillbaka, att vi är tillbaka. Men vi behöver lite tur också. Vi har haft mycket otur tidigare. Men för att ha tur måste man jobba och vi jobbar väldigt hårt för att ta oss tillbaka vi behöver vara. Vi har många matcher kvar, men jag ser fram emot det.