Medlemmar: 6576 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Det kunde ha blivit Arsenal för David Villa 2013, men det blev spel i Atletico Madrid.

David Villa nära att gå till Arsenal

ons 26 feb 2020 kl 13:06

Det var nära att han valde spel i Arsenal. Det säger David Villa nu.

Arsenal ryktades vara på jakt efter David Villa under vintern 2013. Den spanske anfallaren var då i Barcelona - men det blev ingen flytt till norra London. Istället blev det spel i Atletico Madrid efter sommaren.
Men Villa berättar nu i en BBC-intervju att det var när att han gick till Arsenal.
- Vi satt i många möten och många samtal. Jag kände då att det var 90 procent att jag skulle gå till Arsenal och Arsene Wenger.
- Men just då blev det ingen deal och Ateltico Madrid kom in och på tre eller fyra dagar var allt fixat. Jag vet inte vad som hade hänt om jag skrivit på för Arsenal. Jag är vädigt glad att jag gick till Atletico Madrid, inte bara för att vi vann ligan utan för allt.

Efter tiden i Madrid lirade Villa i MLS, Australien och i den japanska ligan. I höstas meddelade han att han lägger av med fotbollen.